thumbnail_IMG_3272
Donderdag 05 okt 2017

Perenplaattaart!

Afgelopen week kwam ik in de nieuwste Allerhande deze heerlijke perentaart tegen. Hij zag er gemakkelijk uit dus zijn we gelijk aan de slag gegaan. Her en der met wat aanpassingen, zoals je ziet, maar de smaak is heerlijk! Perfect om even snel te maken als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt in het weekend, of als je visite krijgt. Je moet de taart wel zoveel mogelijk vers eten, na een dag is het bladerdeeg niet meer knapperig, dus dan is het gelijk minder lekker. Liefst dezelfde dag opeten dus. En dat vinden ze hier helemaal geen straf hoor :-) 


Perenplaattaart 

Ingredienten voor 9 personen:

8 plakjes roomboter-spelt bladerdeeg (natuurwinkel of zelfgemaakt), 2-3 rijpe peren, amandelspijs (zie hieronder), amandelschaafsel

Voor het amandelspijs: 100 gram amandelmeel, 3/4 ei (gebruik de overgebleven 1/4 ei om de taart mee in te strijken), 1/2 theelepel kaneel, 40-50 gram biologische of imker-honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop 6 plakjes bladerdeeg. Leg ze iets over elkaar heen en druk de randen wat vast, zodat je een mooie, rechthoekige deegbodem hebt. Snijd de overige 2 plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en plak deze met behulp van een beetje water op de randen van de bladerdeegbodem, zodat je een opstaande rand krijgt. Deze randen komen zo mooi omhoog tijdens het bakken.

Maak het amandelspijs. Meng hiervoor het amandelmeel met het ei, kaneel en honing. Bestrijk hiermee de bladerdeegbodem. 

Schil de peren en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes peer mooi over het amandelspijs. Bestrooi de taart eventueel nog met een beetje kaneel en amandelschaafsel. 

Bestrijk de randen van de taart met een beetje geklutst ei, wat je over hebt gehouden van het amandelspijs.

Schuif de plaattaart in de oven en bak in zo'n 25-30 minuten goudbruin en gaar. 

Tip: Deze taart lijkt me ook héérlijk met een bolletje kaneel-roomijs (uit het kookboek Smakelijck Winter) als dessert! 

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Wij aten best regelmatig pasta, maar aangezien ik witmeel producten zoveel mogelijk wil vermijden...
lees verder
Ik maak weleens de chocolade balletjes volgens dit recept. De smaak daarvan...
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Sinds kort kun je in de webshop van Smakelijck een uitgebreid assortiment vinden met volledig...
lees verder
Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder
  Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw...
lees verder

4 opmerkingen
  • Margje
    Margje donderdag 05 okt 2017 om 09:56
    Mm.. dat komt goed.. kaneel-roomijs staat op mn ttdlijst omdat ik t slagroom anders gewoon in moet vriezen. Maar dat ijs is natuurlijk 2vliegenin1klap
    • Smakelijck vrijdag 06 okt 2017 om 09:33
      Mmm, Succes Margje :-)
  • Anne
    Anne maandag 16 okt 2017 om 22:53
    Dit moet me toch even van het hart...wat was die taart allerheerlijkst zeg! En veel te snel op. Ook de kinderen hebben ervan gesmuld. Compliment hoor! (Je moet maar zo denken; wie schrijft, die blijft .. ;))
    • Smakelijck dinsdag 17 okt 2017 om 10:04
      Wat leuk! Fijn om te lezen, en lekker makkelijk te maken toch? Fijne dag!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190