Maandag 10 sep 2012

Peperonata!


?

Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar toen gebruikte ik er een potje voor. Nu had ik een overschot aan paprika's en wilde ik het toch eens proberen of ik het zelf ook zo lekker kon maken. En als ik had geweten dat het zo makkelijk was...

En zoals sommigen al op facebook en twitter hebben kunnen lezen, heb ik afgelopen week een E-nummervrije, meelvrije en suikervrije taartbiscuit gebakken die je naar eigen wens kunt vullen ;-) Houd mijn blog dus in de gaten, ik hoop het recept deze week hier zeker te plaatsen!

Peperonata

Ingredienten:
2 rode paprika's, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 1 of 2 tenen knoflook, 4 tomaten, balsamicoazijn, olijfolie, chilipepers of vlokken, zout en peper

Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange repen. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm wat olie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de paprika toe en laat ongeveer een kwartier zachtjes stoven. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe samen met een snufje chilivlokken (let op: pittig!). Gebruik je liever een verse peper voeg die dan al (evt. zonder zaadjes) bij het fruiten van de uien toe. Laat de peperonata stoven tot de paprika's en de tomaten zacht zijn geworden en maak op smaak met wat zout en peper en een scheutje balsamicoazijn.
Lekker met rijst of pasta!

Eet smakelijck!


Vandaag weer een gemakkelijk recept #zonderpakjesenzakjes. Dit keer een dagschotel uit een zakje....
lees verder
Het enige vegetarische Wereldgerecht, die inmiddels ook nog eens uit het assortiment is! Gelukkig...
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Daarom deze week een aantal heerlijke paasgerechten op Smakelijck!...
lees verder
Hierbij het voorgerecht van het 4-gangen diner wat in de GG staat. Chilivlokken (heel fijn...
lees verder
Ze zijn volop in het seizoen en het zijn prachtige groenten. Pompoenen! Toen ik ze voor het...
lees verder
Al jaren staat er een recept voor macaroni op de website. Deze valt erg goed in de smaak, maar is...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190