Maandag 10 sep 2012

Peperonata!


?

Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar toen gebruikte ik er een potje voor. Nu had ik een overschot aan paprika's en wilde ik het toch eens proberen of ik het zelf ook zo lekker kon maken. En als ik had geweten dat het zo makkelijk was...

En zoals sommigen al op facebook en twitter hebben kunnen lezen, heb ik afgelopen week een E-nummervrije, meelvrije en suikervrije taartbiscuit gebakken die je naar eigen wens kunt vullen ;-) Houd mijn blog dus in de gaten, ik hoop het recept deze week hier zeker te plaatsen!

Peperonata

Ingredienten:
2 rode paprika's, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 1 of 2 tenen knoflook, 4 tomaten, balsamicoazijn, olijfolie, chilipepers of vlokken, zout en peper

Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange repen. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm wat olie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de paprika toe en laat ongeveer een kwartier zachtjes stoven. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe samen met een snufje chilivlokken (let op: pittig!). Gebruik je liever een verse peper voeg die dan al (evt. zonder zaadjes) bij het fruiten van de uien toe. Laat de peperonata stoven tot de paprika's en de tomaten zacht zijn geworden en maak op smaak met wat zout en peper en een scheutje balsamicoazijn.
Lekker met rijst of pasta!

Eet smakelijck!


Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om...
lees verder
De kruidnoten van Smakelijck vallen bij iedereen goed in de smaak! Leuk om te lezen en te zien...
lees verder
Een recept van een wereldgerecht, zonder pakjes en zakjes. Vandaag de quesadilla's. Een...
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk...
lees verder
De wintermaanden staan voor mij gelijk aan stoofpeertjes, warme chocolademelk, gevulde speculaas...
lees verder
  Zoals ik vorige week heb beloofd vandaag opnieuw 3 ingredienten voor mijn geheime en...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190