IMG_0261
Vrijdag 04 dec 2015

Pepernoten!

Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar keer kreeg ik (terecht) te horen dat dit niet de échte pepernoten zijn, maar kruidnoten. Dus ik heb eindelijk de naam maar eens gewijzigd en me gestort op de échte pepernoten. Voor de liefhebbers: 

Pepernoten!

Ingredienten:

200 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100-125 gram biologische honing, 1 ei, 1 theelepel speculaaskruiden, 0,5 theelepel gemalen anijszaad, snufje zout

Bereiding:

Kneed alle ingredienten tot een deeg. Het kan nog wat plakkerig zijn, maar dit komt in de koelkast goed. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Vet je handen in met een beetje olie. Draai rolletjes van het deeg en snijd deze in stukjes zodat je soort blokjes krijgt. Schuif in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Aanstaande zondag is het moederdag, en of je hier nu wel of niet bij stil staat, een lekkere...
lees verder
De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige...
lees verder
Zoals sommigen misschien is opgevallen heb ik een en ander aan mijn blog toegevoegd. Bovenin...
lees verder
  Al een hele tijd is het nieuw uitgegeven boekje 'Gif in en om uw huis' van Rachel...
lees verder
Op mijn Smakelijck Facebook-pagina vroeg ik vorige week welke gerechten je graag zónder pakje of...
lees verder
Ghee wordt steeds bekender in onze westerse wereld, maar nog steeds weten veel mensen niet wat...
lees verder

2 opmerkingen
  • Angel
    Angel vrijdag 04 dec 2015 om 10:46
    Hartstikke bedankt voor dit leuke en smakelijke recept :)
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 12:00
      Graag gedaan ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190