IMG_0261
Vrijdag 04 dec 2015

Pepernoten!

Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar keer kreeg ik (terecht) te horen dat dit niet de ├ęchte pepernoten zijn, maar kruidnoten. Dus ik heb eindelijk de naam maar eens gewijzigd en me gestort op de ├ęchte pepernoten. Voor de liefhebbers: 

Pepernoten!

Ingredienten:

200 gram speltbloem of -meel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100-125 gram biologische honing, 1 ei, 1 theelepel speculaaskruiden, 0,5 theelepel gemalen anijszaad, snufje zout

Bereiding:

Kneed alle ingredienten tot een deeg. Het kan nog wat plakkerig zijn, maar dit komt in de koelkast goed. Laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast. Vet je handen in met een beetje olie. Draai rolletjes van het deeg en snijd deze in stukjes zodat je soort blokjes krijgt. Schuif in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Een heerlijke frisse saus, die absoluut onmisbaar is bij een pittig gerecht als een curry....
lees verder
  In het tijdschrift 'De tuin op tafel' (Leuk tijdschrift als je houdt van...
lees verder
Een heerlijk verwarmend drankje: Thee. Ook met warm weer is het goed om warme dranken te drinken....
lees verder
Hartig broodbeleg is weleens lastig als je E-nummervrij en suikervrij wilt eten. Deze roomkaas is...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe!  Liefs, Williene
lees verder
Heerlijk deze rijstsalade die je als bijgerecht overal bij kunt serveren. Bij zalm, bij een...
lees verder

2 opmerkingen
  • Angel
    Angel vrijdag 04 dec 2015 om 10:46
    Hartstikke bedankt voor dit leuke en smakelijke recept :)
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 12:00
      Graag gedaan ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190