11-07-2016

Pasta Salade met Kip!

Vorige week kwam in de facebookgroep van Smakelijck een nieuw product voorbij. Namelijk, deze glutenvrije linzenpasta, te koop bij o.a. AH. Er is ook een variant met groene erwten, die ik ook zeker eens wil proberen. De smaak is heerlijk, niet heel veel anders dan gewone pasta. De mooie rode kleur gaat er met het koken wel een klein beetje af, dat is jammer. Zeker een aanrader als je glutenvrij of meer glutenvrij wilt gaan eten! De pasta is gemaakt van 100% rode linzenmeel. .

Deze salade, die ik er mee maakte, is heerlijk als lunchgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht op een BBQ, een buffet of gewoon als avondmaaltijd. 

Pasta Salade met Kip

Ingredienten voor 2 personen:

100 gram (rode linzen)pasta, 1 rode ui, 1 avocado, 2 tomaten, 3 handjes gemengde sla, 3 theelepels rode pesto (natuurwinkel), handje pijnboompitjes of andere noten, 1 kipfilet, kruiden naar smaak

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat wat afkoelen. 

Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Kruid met kruiden naar smaak, ik gebruikte hiervoor een theelepel Baharat (Jonnie Boer). Bak de kip gaar en laat wat afkoelen.

Snijd de avocado en de tomaat in blokjes, de rode ui in ringetjes. Doe in een ruime schaal. Voeg de pasta, de gebakken kipfilet, en de rest van de ingredienten toe aan de salade. Meng goed met elkaar en serveer! 

Je kunt de salade eventueel ook bestrooien met een beetje van je pittenmix!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Dit recept is glutenvrij, E-nummervrij, suikervrij

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Arielle
    Arielle woensdag 03 aug 2016 om 22:06
    Beste williene, Kan ik deze pasta ook koud eten? Ik wil het graag meenemen naar m'n werk voor de lunch. Groetjes Arielle
    • Smakelijck zaterdag 06 aug 2016 om 11:16
      Jazeker, in deze salade is de pasta ook koud.
  • Mirjam
    Mirjam dinsdag 23 aug 2016 om 21:36
    Ik reageer allergisch op avocado. Zou je dit weglaten in deze pasta of weet he een vervanger?
    • Smakelijck woensdag 24 aug 2016 om 10:16
      Dan zou ik het weglaten. Eventueel wat komkommerreepjes toevoegen of wat meer tomaat? Succes!
  • Marian
    Marian vrijdag 26 aug 2016 om 20:30
    Welke kruiden zou je adviseren om toe te voegen?
    • Smakelijck zaterdag 27 aug 2016 om 09:53
      Ik kruid vaak met de kruiden van Jonnie Boer, maar paprika, knoflook en cayenne is ook lekker. Succes!
Laat een bericht achter!
269