Paddenstoelenragout
Maandag 09 dec 2019

Paddenstoelen ragout #Kerst 2019


Nog 15 dagen en dan is het Kerst! Daarom zal ik komende twee weken een aantal lekkere, maar vooral gemakkelijke gerechten op de website plaatsen. Gerechten die je heel gemakkelijk van te voren kunt bereiden zodat je het tijdens het diner enkel nog hoeft te verwarmen. Het kan niet anders, of dat wordt een zeer relaxed diner :-) 

Vandaag beginnen we met een lekker, eenvoudig en vegetarisch voorgerechtje. Zie de tips voor een variatie op het gerecht. 

Wil je meer Kerstrecepten van Smakelijck zien? Klik dan hier

Voorgerecht - Paddenstoelen ragout

Ingredienten voor 4 personen:

1 sjalot, 2 tenen knoflook, 500 gram gemengde paddenstoelen, 2 eetlepels speltbloem of -meel, 200 milliliter biologische slagroom, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 eetlepels verse peterselie, Keltisch zout en peper, 4 plakjes speltbladerdeeg, 1 ei, roomboter

Verder nodig: 4 één-persoons ovenschaaltjes, ronde uitsteker en eventueel een ster uitsteker

Bereiding:

Pel en snipper de sjalot en de knoflooktenen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken. Fruit de sjalot en knoflook aan in een koekenpan met wat boter. Voeg de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee. Bestrooi met de bloem en bak nog een minuut mee. Voeg de room toe met de kruiden  en breng aan de kook. Maak op smaak met zout en peper. Snipper de peterselie fijn en voeg deze toe aan de ragout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet 4 één-persoonsovenschaaltjes in met boter en verdeel de ragout over de bakjes.

Steek 4 cirkels deeg uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de bakjes. Steek nog 4 sterren uit het resterende deeg.

Kluts het ei, bestrijk de randen van de schaaltjes met het ei. Leg de bladerdeegcirkels op de schaaltjes en druk het deeg vast op de randen. Bestrijk het deeg met het ei  en leg de deegsterren op de schaaltjes. Bestrijk opnieuw met het ei.

Bak de schaaltjes goudbruin in de oven in zo’n 15-20 minuten.

Tip: Je kunt de ragout ook serveren met volkoren stokbrood in plaats van de ovenschaaltjes met het bladerdeeg.

Voorbereiding: De ragout kan 1-2 dagen van tevoren gemaakt worden en bewaard worden in de koeling. Het bladerdeeg kun je op de dag zelf over de schaaltjes vouwen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Pompoensoep, wij zijn er dol op, maar het is lastig om 'm lekker op smaak te krijgen. Wees dus...
lees verder
Morgen is het Valentijnsdag! Een goed moment om iemand te verrassen van wie je houdt. Deze...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Ik wens jullie hele fijne, goede en gezegende Kerstdagen toe!  Liefs, Williene
lees verder
Zin om iets lekkers te bakken voor aankomend weekend? Deze koekjes zijn erg lekker én bedacht...
lees verder
In de herfst/winterperiode eten wij vrij regelmatig soep. Ik maak er dan stokbrood bij met...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190