IMG_4089
Woensdag 28 mrt 2018

Paaskoekjes!

Een heel eenvoudig, maar erg lekkere paastraktatie, het paaskoekje! Het zijn eigenlijk een soort mini-gebakjes of petit-fours, maar je kunt er ook gewoon koekjes van maken, zie tips. 

Ik wens je alvast een heel fijn weekend toe! 

Paaskoekjes!

Ingredienten voor ongeveer 12 koekjes:

Voor het koekjesdeeg: 100 gram speltbloem, 50 gram kokosbloesemsuiker, klein of half ei, 50 gram roomboter, snufje zout, snufje vanille poeder 

Voor de vulling:

Amandelspijs: 50 gram amandelmeel, 30 gram zachte roomboter, half ei, 1,5 eetlepel imkerhoning.

Topping: 125 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel imkerhoning, lemon curd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Maak er 12 gelijke balletjes van en laat even rusten in de koelkast.

Vet kleine zandtaart vormpjes goed in (ik heb kleintjes gebruikt van 5 cm doorsnede dezelfde grootte als bijvoorbeeld een mini-cupcakevorm), leg een balletje deeg in het vormpje en druk aan zodat je een mooi koekbodempje vormt.

Maak het spijs door alle ingrediënten daarvoor goed te mengen met een vork.

Verdeel het spijs over de koekbodempjes en schuif de koekjes in de oven en bak ze bruin en gaar in zo’n 10-15 minuten. Laat de koekjes goed afkoelen. 

Klop de slagroom stijf samen met de honing. Doe in een spuitzak. Spuit de room in een mooie ronde cirkel op het koekje. Vul het midden van het koekje op met een half theelepeltje lemoncurd.

Tip:

*Heb je geen kleine zandtaartvormpjes? Je kunt ook gewoon platte koekjes maken. Je hebt dan ook geen amandelspijsvulling nodig. 

*Wil je de koekjes bewaren voor de volgende dag? Meng dan wat mascarpone door de slagroom, zo blijft de room lekker stevig.

Meer paasrecepten? Kijk dan hier

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Na de meivakantie en moederdag gaan we weer verder met de 'zonder pakjes en zakjes' maaltijden....
lees verder
De vierde salade voor op een lekker broodje of toastje. Tonijnsalade Ingredienten: 1...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe!  Liefs, Williene
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
  In mijn vakantie had ik mooi de tijd om te lezen. Al een hele tijd stond het boek...
lees verder
Als laatste in de serie van de kerstrecepten nog een heerlijk taartje bij de koffie. Het...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190