12-12-2018

Ovenschotel Zuurkool Crème fraîche met gehakt #zonder pakjes en zakjes!

In deze koude wintermaanden vind ik ovenschotels ideaal. Je kunt het vroeg klaarzetten en de meeste ovenschotels zijn snel klaar. Zelf ben ik dol op zuurkool en het meest favoriete recept met deze groente is van Teus (voor degene die het nog niet weten, Teus is mijn man :-)). Deze is inmiddels ontzettend populair op deze website, en veel mensen (vooral kinderen) hebben zuurkool leren eten door dit recept. En daar is hij natuurlijk heel trots op, en terecht :-)

Maar ik hou van afwisseling en in mijn 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten kwam ook deze ovenschotel voorbij. Ik vind hem heerlijk en het is hier zeker een blijvertje. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me gerust weten via Social media, mail of de reactiemogelijkheid. 

Fijne dag! 

Ovenschotel Zuurkool Crème fraîche met gehakt

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram rundergehakt, 2 uien, 1 teen knoflook, 500 gram zuurkool, 600 gram gare (zoete) aardappelschijfjes, 1 ei, 125 milliliter crème fraîche, 50 milliliter biologische slagroom, 2 theelepels gedroogde peterselie, 1 theelepel gedroogde bieslook, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kerriepoeder, Keltisch zout en peper, optioneel geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snipper de uien en de knoflook. Smelt wat boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Voeg de zuurkool toe en meng dit goed met het gehakt.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover het gehakt-zuurkoolmengsel. Klop het ei met de crème fraîche, de room en alle kruiden goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Verdeel ¾ van het roommengsel over de ovenschaal.

Verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes over de ovenschotel en giet de resterende ¼ van het roommengsel over de schaal. Bestrooi de ovenschotel eventueel met een handje geraspte kaas.

Schuif in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

P.s. de Kerstrecepten staan weer online! Uiteraard komen er dit jaar ook weer lekkere nieuwe, inspirerende recepten bij. 

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Geke
    Geke vrijdag 26 feb 2021 om 16:48
    Super lekker! Dankjewel
    • Smakelijck maandag 01 mrt 2021 om 09:06
      Graag gedaan!
    • Henriët
      Henriët woensdag 25 jan 2023 om 09:05
      Is het recept zuivelvrij te maken door de crème fraiche en slagroom te vervangen door haverroom of iets anders? Of smaakt dat niet...
      • Smakelijck woensdag 25 jan 2023 om 11:28
        Ja hoor, dat kan zeker.
    • Han
      Han woensdag 27 dec 2023 om 19:28
      Keltisch zout is anders dan natruimchloride?
      • Smakelijck donderdag 28 dec 2023 om 09:50
        Keltisch zout is onbewerkt zout en bevat nog alle mineralen e.d. Gewoon keukenzout kun je uiteraard ook gebruiken, maar is wel bewerkt en bevat ook anti-klontermiddelen.
Laat een bericht achter!
279