IMG_0996
Woensdag 12 dec 2018

Ovenschotel Zuurkool Crème fraîche met gehakt #zonder pakjes en zakjes!

In deze koude wintermaanden vind ik ovenschotels ideaal. Je kunt het vroeg klaarzetten en de meeste ovenschotels zijn snel klaar. Zelf ben ik dol op zuurkool en het meest favoriete recept met deze groente is van Teus (voor degene die het nog niet weten, Teus is mijn man :-)). Deze is inmiddels ontzettend populair op deze website, en veel mensen (vooral kinderen) hebben zuurkool leren eten door dit recept. En daar is hij natuurlijk heel trots op, en terecht :-)


Maar ik hou van afwisseling en in mijn 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten kwam ook deze ovenschotel voorbij. Ik vind hem heerlijk en het is hier zeker een blijvertje. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me gerust weten via Social media, mail of de reactiemogelijkheid. 

Fijne dag! 

Ovenschotel Zuurkool Crème fraîche met gehakt

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram rundergehakt, 2 uien, 1 teen knoflook, 500 gram zuurkool, 600 gram gare (zoete) aardappelschijfjes, 1 ei, 125 milliliter crème fraîche, 50 milliliter biologische slagroom, 2 theelepels gedroogde peterselie, 1 theelepel gedroogde bieslook, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kerriepoeder, Keltisch zout en peper, optioneel geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snipper de uien en de knoflook. Smelt wat boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Voeg de zuurkool toe en meng dit goed met het gehakt.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover het gehakt-zuurkoolmengsel. Klop het ei met de crème fraîche, de room en alle kruiden goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Verdeel ¾ van het roommengsel over de ovenschaal.

Verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes over de ovenschotel en giet de resterende ¼ van het roommengsel over de schaal. Bestrooi de ovenschotel eventueel met een handje geraspte kaas.

Schuif in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

P.s. de Kerstrecepten staan weer online! Uiteraard komen er dit jaar ook weer lekkere nieuwe, inspirerende recepten bij. 

Na de broodbaktips van vorige week vandaag een heerlijk recept voor rozijnenbrood om je tips in...
lees verder
Vandaag weer een lekker recept zonder pakjes en zakjes, dit keer de ovenschotel bloemkoolroom....
lees verder
Het is weer bijna weekend en dat betekent iets lekkers bakken! Nu moet ik zeggen dat we...
lees verder
Een gerecht waar veel vraag naar was: Turkse Durum. Vandaag vind je het recept hier. Mijn...
lees verder
Een hele tijd geleden maakte ik een heerlijke frambozenslof. Destijds kwamen er veel vragen of je...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190