IMG_5030
Donderdag 16 aug 2018

Ovenschotel Prei-Kerrie met gehakt #zonder pakjes en zakjes!

Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk zuivelvrij te maken door haverroom te gebruiken en door de kaas te vervangen door bijvoorbeeld edelgistvlokken. Je kunt het ook gerust weglaten, dat is geen probleem. Door zoete aardappels te gebruiken in plaats van gewone aardappels heb je een heerlijke groente-schotel. Je kunt ook half zoete aardappel en half gewone aardappel gebruiken. Wil je de ovenschotel vegetarisch maken, vervang dan het gehakt door gekookte, stevige linzen. 


Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk zuivelvrij te maken door haverroom te gebruiken en door de kaas te vervangen door bijvoorbeeld edelgistvlokken. Je kunt de kaas ook gerust weglaten, dat is geen probleem. Door zoete aardappels te gebruiken in plaats van gewone aardappels heb je een heerlijke groente-schotel. Je kunt ook half zoete aardappel en half gewone aardappel gebruiken. Wil je de ovenschotel vegetarisch maken, vervang dan het gehakt door gekookte, stevige linzen. 

Fijne dag! 

Ovenschotel Prei-Kerrie met gehakt - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

500 gram prei in ringetjes gesneden, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 300 gram rundergehakt, 600 gram gare (zoete) aardappelschijfjes, 1 ei, 200 milliliter slagroom of haverroom, 75 gram geraspte kaas, zout en peper

Voor de kruidenmix: 2,5 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel peterselie, ¼ theelepel komijnpoeder, snuf cayennepeper, zout en peper naar smaak

Bereiding:          

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes.

Verwarm in een ruime pan een beetje roomboter of olie en bak het gehakt hierin rul, samen met de ui en de knoflook. Voeg de preiringetjes en de paprika toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten garen en schep af en toe om.

Verdeel in een ingevette ovenschaal de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Schep het prei-gehakt mengsel hier over heen. Klop de kruidenmix met het ei door de room en schenk ¾ over de ovenschaal. Verdeel de overgebleven aardappelschijfjes over de schaal en verdeel de rest van de room over de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en verwarm nog 30 minuten in de oven.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen...
lees verder
Vandaag staat er een interessant artikel in de Volkskrant over suiker. Aangezien ik er net over...
lees verder
Veel kinderen, maar ook volwassenen zijn niet echt spruitjesfans. Daarom vind ik het wel een...
lees verder
  Jaaa!! Smakelijck is in de top 50 beland van de beste foodblogs van Nederland!...
lees verder
  Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je...
lees verder
Ik heb altijd al een zwak gehad voor chocolade, en in mijn 'ongezonde' jaren was ik met name dol...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190