IMG_5030
Donderdag 16 aug 2018

Ovenschotel Prei-Kerrie met gehakt #zonder pakjes en zakjes!

Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk zuivelvrij te maken door haverroom te gebruiken en door de kaas te vervangen door bijvoorbeeld edelgistvlokken. Je kunt het ook gerust weglaten, dat is geen probleem. Door zoete aardappels te gebruiken in plaats van gewone aardappels heb je een heerlijke groente-schotel. Je kunt ook half zoete aardappel en half gewone aardappel gebruiken. Wil je de ovenschotel vegetarisch maken, vervang dan het gehakt door gekookte, stevige linzen. 


Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk zuivelvrij te maken door haverroom te gebruiken en door de kaas te vervangen door bijvoorbeeld edelgistvlokken. Je kunt de kaas ook gerust weglaten, dat is geen probleem. Door zoete aardappels te gebruiken in plaats van gewone aardappels heb je een heerlijke groente-schotel. Je kunt ook half zoete aardappel en half gewone aardappel gebruiken. Wil je de ovenschotel vegetarisch maken, vervang dan het gehakt door gekookte, stevige linzen. 

Fijne dag! 

Ovenschotel Prei-Kerrie met gehakt - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

500 gram prei in ringetjes gesneden, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 300 gram rundergehakt, 600 gram gare (zoete) aardappelschijfjes, 1 ei, 200 milliliter slagroom of haverroom, 75 gram geraspte kaas, zout en peper

Voor de kruidenmix: 2,5 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel peterselie, ¼ theelepel komijnpoeder, snuf cayennepeper, zout en peper naar smaak

Bereiding:          

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes.

Verwarm in een ruime pan een beetje roomboter of olie en bak het gehakt hierin rul, samen met de ui en de knoflook. Voeg de preiringetjes en de paprika toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten garen en schep af en toe om.

Verdeel in een ingevette ovenschaal de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Schep het prei-gehakt mengsel hier over heen. Klop de kruidenmix met het ei door de room en schenk ¾ over de ovenschaal. Verdeel de overgebleven aardappelschijfjes over de schaal en verdeel de rest van de room over de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en verwarm nog 30 minuten in de oven.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Mijn man is jaren geleden voor zijn werk enkele keren in India geweest. Sindsdien is hij...
lees verder
Soms heb je van die momenten dat je het een en ander overdenkt. Afgelopen weekend had ik zo'n...
lees verder
Afgelopen week werd onderstaand artikel gepubliceerd en deze wil ik jullie niet onthouden....
lees verder
Je zult het vast wel herkennen, de weken voor de zomervakantie wil je nog van alles doen en...
lees verder
Deze koekjes zijn zó schattig. Maak ze met verschillende toppings, dat ziet er gelijk feestelijk...
lees verder
Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190