IMG_1884
Dinsdag 21 mei 2019

Ovenpasta Tomaat – Mozzarella Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!


Deze ovenpasta heb ik al een aantal keer gemaakt en valt hier erg in de smaak (behalve bij zoon, die écht niet van pasta houdt :-)). Het recept is ook erg makkelijk te maken en snel klaar. Ik kook de pasta wel voor, wat bij het zakje van Knorr niet hoeft, maar dit doe ik om de oventijd te verkorten. Anders staat het gerecht erg lang in de oven. En ik vind het net zo gemakkelijk om tijdens het snijden van de groente de pasta vast een paar minuutjes te koken. Zo hoeft het gerecht maar 20-25 minuutjes in de oven. Voor mij is dit een ideaal weekend gerecht of 'snel-klaar-maaltijd'. Wil je het gerecht vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij of met meer groente maken? Check dan de tips onderaan het recept. 

Ovenpasta Tomaat – Mozzarella - Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

250 gram volkoren speltpasta bijvoorbeeld penne, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 courgette, 250 gram rundergehakt, 1 bol buffelmozzarella, 4 tomaten, 250 milliliter melk, 150 milliliter water, 200 gram tomatenpuree, 3 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de pasta 4 minuten voor. Giet af en zet aan de kant. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd 2 tomaten in plakken en 2 tomaten in blokjes.

Fruit de ui en de knoflook in wat olie of boter en voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Voeg de courgette toe en de 2 tomaten in blokjes. Bak dit even een paar minuten mee.

Voeg de tomatenpuree, kruiden, melk en water toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Meng het gehakt-groentemengsel met de penne en doe het geheel in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat over de schaal. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de schotel. Als je het lekker vindt, kun je nog extra geraspte kaas over de schotel strooien. Schuif de ovenschotel in de oven en bak af in 20-25 minuten. 

Eet de ovenpasta met een lekkere salade.

Eet Smakelijck!

Tips:

  • Liever vegetarisch? Vervang het gehakt door peulvruchten zoals linzen of kikkererwten.
  • Meer groente? Voeg plakjes champignons of blokjes paprika toe.
  • Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije pasta, bijvoorbeeld kikkererwtenpasta.
  • Zuivelvrij? Gebruik i.p.v. melk haverrroom of een neutrale plantaardige melk zoals havermelk of rijstmelk.

Liefs, Williene

Vandaag een gemakkelijk en eenvoudig te bereiden voorgerecht voor de feestdagen. Overigens is dit...
lees verder
Zoals ik al eens eerder hier en daar verteld heb op mijn blog, is dat ik zelf vrijwel...
lees verder
Wil je gezonder eten maar vind je het lastig om om te schakelen? Waarschijnlijk gaat deze blog je...
lees verder
Vandaag een lekker zomers recept van Teus! Ook met dit recept kun je weer lekker varieren door...
lees verder
Naar koekjes en tussendoortjes is veel vraag, merk ik wel. Gewoon een maaltijd klaarmaken...
lees verder
Vorige week kreeg ik prachtige kleurpoeders toegestuurd van Magioni. Deze poeders zijn 100%...
lees verder

7 opmerkingen
  • Brenda
    Brenda woensdag 22 mei 2019 om 10:24
    Hoi Williene Heb je misschien een tip: Wanneer ik deze schotel al een dag van te voren maak, zal ik hem dan dag 1 helemaal afbakken in de oven? Of dag 1 de schotel klaar maken en pas dag 2 in de oven? Alvast bedankt!
    • Smakelijck woensdag 22 mei 2019 om 13:16
      Ik zou dan het hele mengsel in de pan laten zitten. Koelen en dan bij het afbakken alles in een ovenschaal, en de mozzarella en tomaat er vers opdoen. Zo voorkom je dat al het vocht na de bodem zakt van de ovenschaal en de pasta niet goed gaart. Succes!
  • Ingrid
    Ingrid woensdag 22 mei 2019 om 14:29
    Lekker, ga ik morgen maken voor mijn vega dagje! Moet er echt 200 gram tomatenpuree in? dat lijkt mij wel heel veel. Het is toch niet toevallig 200 gram passata??
    • Smakelijck woensdag 22 mei 2019 om 19:48
      Nee, dat is echt puree :-) Tomatenpuree is meer geconcentreerd en heb je nodig in dit gerecht.
  • Jolanda
    Jolanda woensdag 22 mei 2019 om 18:23
    Ja, lijkt me inderdaad erg lekker, maar ik heb dezelfde vraag als Ingrid hierboven. 200 gram tomatenpuree is best heel veel!!!
    • Smakelijck woensdag 22 mei 2019 om 19:49
      Zie mijn antwoord hierboven :-)
      • Jolanda
        Jolanda donderdag 23 mei 2019 om 10:45
        Hartelijk bedankt. Ik ga het proberen en ben benieuwd!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190