IMG_4068
Maandag 19 mrt 2018

Ovenpasta met zalm #zonder pakjes en zakjes!

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke maaltijd, dan komt dit recept daar zeker voor in aanmerking. Bij deze maaltijd had ik de tijd bijgehouden, en ik was in 20 minuten helemaal klaar en stond de maaltijd in de oven en was mijn keuken weer opgeruimd en schoon. Een 15-minuten maaltijd dus. Best makkelijk als je een keertje haast hebt of niet veel tijd hebt om te koken. Het officiele pakje gaat uit van ongekookte pasta, ik heb de pasta zelf een paar minuutjes voorgekookt, dan weet ik tenminste zeker dat het goed gaar is. Lijkt me wel zo lekker :-) 

Meer maaltijden zonder pakjes en zakjes? Check de index en kijk onder het kopje 'zonder pakjes en zakjes'. 

Ovenpasta met zalm!

Ingredienten voor 4 personen:

200 gram volkorenpenne, 1 ui, 1 teen knoflook, 300 gram prei, 250 gram cherrytomaatjes, 350 gram zalm, 250 milliliter creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, 2 theelepels mosterd, flinke snuf gemberpoeder, flinke snuf kurkuma, zout en peper, 225 milliliter water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de penne in ruim water 4 minuten. Niet langer, want in de oven gaart het verder. Giet af en laat goed uitlekken.

Snijd de ui en knoflook in blokjes. De prei in ringetjes en halveer de tomaatjes. Snijd de verse zalm ook in blokjes.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan. Fruit de ui en de knoflook en voeg de preiringetjes toe. Roerbak dit even en voeg de mosterd, gemberpoeder, kurkuma en flink wat zout en peper toe. Voeg de creme fraiche en en het water toe. Meng goed door elkaar. Het geheel is wat dun en waterig, maar dat komt goed als het verder gaart in de oven.

Neem een ruime ovenschaal, meng de pasta, de cherrytomaatjes en de blokjes zalm met het prei-roommengsel. Schep in de ovenschaal en strooi de gerapte kaas over de schaal. Schuif in de oven voor zo'n 25-30 minuten.

Tip: 

Eet de ovenpasta met een lekker gevulde salade met bijv. sla, tomaat, avocado e.d. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Voor de liefhebbers van Teus' z'n recepten, vandaag weer één van zijn hand. Een heerlijke...
lees verder
Het is alweer bijna november. Tijd om wat Sinterklaasrecepten op een rij te zetten! Je kunt deze...
lees verder
Chocolademousse vind ik zelf een bijzonder lekker toetje, maar veel mensen krijgen de...
lees verder
Speciaal voor alle Smakelijck lezers een unieke kans! Een hele leuke workshop, gegeven door...
lees verder
  Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je...
lees verder
Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder

4 opmerkingen
  • Rieneke de Jong-Pas
    Rieneke de Jong-Pas zaterdag 24 mrt 2018 om 10:40
    Wat een lekker recept weer! Ik ga dat binnenkort zeker een keer proberen. Ik vind het altijd weer een verrassing als er weer een recept online komt. Ik probeer al een tijd zonder pakjes en zakjes, en lekker met genoeg groente te koken. Ik kan heel vaak goed terecht op je site. Bedankt!
    • Smakelijck zaterdag 24 mrt 2018 om 16:25
      Graag gedaan, Rieneke!
  • Helga Terwen
    Helga Terwen dinsdag 03 apr 2018 om 11:19
    Hoi Williene, Gebruik je gerookte zalm of gewone zalm? Mvg, Helga
    • Smakelijck dinsdag 03 apr 2018 om 13:26
      Gewoon een stuk, rauwe zalm. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190