10-01-2020

Oreo koekjes!

Oreo koekjes. Chocoladekoekjes met een vanillevulling tussen de koekjes. Ik heb ze nog nooit op, dus heb geen idee hoe ze smaken, maar natuurlijk wil ik ze wel namaken. Ik denk niet dat ze er erg op lijken, wellicht als je gewoon bloem gebruikt dat meer in de buurt komen van de smaak van het koekje, maar hoe dan ook, ze waren héérlijk. Het is ook niet moeilijk om ze te maken en mocht je 25 koekjes teveel vinden, dan kun je het recept natuurlijk ook halveren. Fijn weekend! 

Oreo Koekjes – Glutenvrij

Voor ongeveer 25 koekjes:

Koekjesdeeg: 200 gram roomboter, 200 gram glutenvrij havermeel, 100 gram amandelmeel, 40 gram cacaopoeder, 80 gram kokosbloesemsuiker, 1 ei, ½ theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout

Vulling: 150 gram roomboter, 1 theelepel vanillepoeder (of merg uit een vanillestokje), 2 eetlepels imkerhoning

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een bal. Laat deze zo’n 30 minuten rusten in de koeling.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit en steek er ongeveer 50 ronde koekjes uit van +- 5 centimeter doorsnede. Leg de koekjes op een bakplaat en bak de koekjes in 10-15 minuten af in de oven. Uit de oven zijn ze wellicht nog een beetje zacht, bij het afkoelen worden ze hard en bros. Laat volledig afkoelen.

Klop ondertussen de ingrediënten voor de vulling tot een boter crème. Mix minimaal 10 minuten voor een mooie, stevige crème. Doe de boter crème in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit op 1 koekje een dot crème en plak er een tweede koekje tegenaan. Duw tot de crème mooi uitloopt naar de rand, maar wel binnen het koekje blijft. Ga zo door tot alle koekjes op zijn. Bewaar de koekjes in de koelkast zodat de crème stevig blijft.

Eet je niet glutenvrij? Je kunt de koekjes ook maken met speltbloem of -meel. Gebruik dan 300 gram bloem of meel. Je kunt ook een gedeelte vervangen door amandelmeel, dat maakt de koekjes lekker bros.

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Marieke
    Marieke maandag 24 feb 2020 om 16:43
    2 weken terug deze heerlijke Oreo koekjes gemaakt! Mijn zusjes zijn echt Oreo liefhebbers en vonden deze koekjes er zeker op lijken!
    • Smakelijck maandag 24 feb 2020 om 18:28
      Wauw! Dat is een mooi compliment. Dankjewel!
    • Sofie
      Sofie woensdag 20 mei 2020 om 21:18
      Misschien een beetje een domme vraag, maar is de roomboter voor de vulling roomboter of te bakken of te smeren? Of maakt dat niet uit?
      • Smakelijck donderdag 21 mei 2020 om 20:59
        Gewoon pure roomboter uit een pakje :-) Datgene wat je ook op je brood kunt smeren.
    • Julia en Jaël Brinkschool
      Julia en Jaël Brinkschool vrijdag 30 okt 2020 om 09:30
      Hoi, wij vinden je boeken en site super! Alleen een vraag: wij gaan samen een kookboek maken en we vragen ons af of we een paar recepten van jouw site en uit jouw boeken er in mogen zetten? Doei! Julia en Jaël
      • Smakelijck vrijdag 30 okt 2020 om 10:04
        Fijn, dankjewel! Voor dit soort aanvragen graag een email met verdere uitleg wat de bedoeling is :-) Alvast bedankt!
        • Julia en Jaël Brinkschool
          Julia en Jaël Brinkschool dinsdag 03 nov 2020 om 09:18
          We hebben een email gestuurd
    • Maartje Marit
      Maartje Marit dinsdag 02 aug 2022 om 11:10
      ze zien er super lekker uit
      • Smakelijck maandag 08 aug 2022 om 12:30
        Dankje!
Laat een bericht achter!
275