IMG_4044
Vrijdag 02 mrt 2018

No Knead Brood!

Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte deze al eerder: dit heerlijk gevulde speltbrood. Deze keer een heerlijk snel weekendbroodje. Meer dan een lik roomboter heeft het niet nodig, mmm!

No Knead Brood

Ingredienten voor 1 brood:

100 gram speltmeel, 175 gram speltbloem, 25 gram fijne havermout, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel zout, 1 ei, 1 eetlepel imkerhoning, 225 milliliter karnemelk*

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een pizza- of broodsteen in de oven als je deze hebt. Bak het brood anders op een bakplaat.

Meng de droge ingredienten goed door elkaar. Voeg de natte ingredienten toe en meng deze goed door elkaar heen. Ik deed het in de mixer met een deeghaak. Het wordt een plakkerig deeg, dat is normaal. Doe het deeg op een vel bakpapier en bestuif je handen met wat meel of bloem. Vorm een bal van het brood en leg het brood in de oven op de broodsteen. Bak het brood in 30-35 minuten gaar. Het brood moet hol klinken als je erop tikt. Het brood is net gebakken het lekkerst. 

*Geen karnemelk in huis? Gebruik 3 eetlepels yoghurt en maak verder aan met water tot je 225 ml hebt. 

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Voor mijn verjaardag een aantal weken geleden kreeg ik van mijn man en kinderen een fantastische...
lees verder
Honing is een zeer bekend en oud, natuurlijk zoetmiddel. Maar wat veel mensen niet weten is...
lees verder
In de supermarkt vind je (bij mijn weten) geen E-nummer vrije wraps/tortilla's. Als wij dus wraps...
lees verder
Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De derde editie van Heel Putten...
lees verder
Rabarber is weer volop verkrijgbaar. Ik kreeg een aantal vragen of ik een recept had...
lees verder
Zoals ik al eens eerder hier en daar verteld heb op mijn blog, is dat ik zelf vrijwel...
lees verder

10 opmerkingen
  • Bertha
    Bertha zaterdag 03 mrt 2018 om 12:21
    Hoi Williene, Vanmorgen aan de slag gegaan en het is zowaar gelukt! Heerlijk! Had er een zwaar hoofd in omdat ik ooit het gevulde speltbrood heb gemaakt en die was echt mislukt.. Groetjes Bertha
    • Smakelijck zaterdag 03 mrt 2018 om 17:14
      Fijn dat het is gelukt! Geniet ervan.
  • Desiree
    Desiree woensdag 14 mrt 2018 om 09:49
    Wat een heerlijk brood zeg! Zo makkelijk te maken ( iets meer bloem em havermout erin gedaan omdat hij te nat was bij mij) . Ik gebruikte wel iets minder karnemelk. Zelfs de volgende dag is het nog lekker , heerlijk met roomboter en honing erop . Bedankt!
    • Smakelijck woensdag 14 mrt 2018 om 10:08
      Fijn!
  • Mieke
    Mieke vrijdag 16 mrt 2018 om 12:43
    Als ik geen melkproducten erin wil gebruiken, kan het dan ook gewoon met water en een eetlepel appelazijn?
    • Smakelijck vrijdag 16 mrt 2018 om 13:15
      Ja, dat kan. Het kan ook met bijv. amandelmelk of havermelk met citroensap. Succes!
  • Lisette
    Lisette woensdag 21 mrt 2018 om 10:37
    Heerlijk brood zeg, en erg makkelijk te maken. Wij vinden hem wel aan de zoute kant. Kan er ook een halve theelepel zout door i.p.v. een hele?
    • Smakelijck woensdag 21 mrt 2018 om 11:03
      Fijn! Ja hoor, dat kun je altijd aanpassen naar smaak. Succes!
  • Liesbeth
    Liesbeth woensdag 26 sep 2018 om 15:52
    Wat kan ik er door heen doen in plaats van de honing (ivm allergie)?
    • Smakelijck donderdag 27 sep 2018 om 09:05
      Yaconsiroop, ahorn of rijststroop?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190