07-09-2018

Mokkaslof!

Vandaag weer een lekker sloffenrecept. Sinds ik mijn sloffenvorm heb bak ik regelmatig met een verjaardag een slof. Het is snel gemaakt en niet moeilijk, en het ziet er superleuk uit! Een sloffenvorm is niet duur, bij een kookwinkel betaal je er rond de 10-15 euro voor en je hebt er veel plezier van. Je kunt een sloffenbodem ook ideaal invriezen voor later gebruik, dan ben je helemaal snel klaar. Benieuwd welke sloffen je nog meer kunt maken? Check dan de volgende recepten:

Aardbeienslof, Frambozenslof, Advocaatslof, Monchouslof

Heb je geen sloffenvorm, maar wil je toch graag deze taart maken? Het deeg is voldoende voor een ronde vorm van 20 centimeter doorsnede. Je hoeft dan enkel de bakring te gebruiken, de bodem laat je achterwege. De bakring plaats je op de bakplaat en daar druk je het deeg in. Zo krijg je toch de krokante bodem die de slof zo uniek maakt. Je taart ziet er dan zo uit, zoals bij deze aardbeientaart.

Mokkaslof!

Ingrediënten:

Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem of -meel, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram imkerhoning, 1/2 ei

Voor de vulling: 150 gram roomboter, 25 gram kokosbloesemsuiker, 20 milliliter sterke espressokoffie, 100 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel imkerhoning, pure chocolade (bijv. Vivani)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het sloffendeeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingrediënten voor het spijs in een kom tot een smeuïg, smeerbaar spijs.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik een sloffenring van ongeveer 9 bij 24 centimeter. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig met een lepel over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat volledig afkoelen.

Mix voor de mokka crème de roomboter zacht met de kokosbloesemsuiker en mix minimaal 10 minuten met een elektrische mixer voor een mooie zachte, romige crème. Voeg lepel voor lepel de afgekoelde koffie toe en mix dit door de crème. Proef of je de mokkasmaak voldoende aanwezig vindt en voeg zo mogelijk nog wat kokosbloesem of koffie toe.

Strijk een dunne laag mokka crème in de slof en doe de rest van de crème in een spuitzak en spuit toeven crème langs de zijkant van de slof.

Klop de slagroom stijf met de honing. Doe dit in een spuitzak en spuit de room in het midden van de slof. Garneer de slof met pure chocoladeschaafsel. Je kunt de slof eventueel ook nog garneren met gesmolten pure chocolade. 

Wil je de slof liever glutenvrij maken? Gebruik dan dit recept voor de sloffenbodem.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Geerke
    Geerke woensdag 19 sep 2018 om 11:47
    Hoi Williene, Pas heb ik ook de mokka taart uit één van je boeken gemaakt. Heerlijk!! Ik ga deze ook zeker maken.
    • Smakelijck woensdag 19 sep 2018 om 15:49
      Leuk! Succes alvast :-)
  • Geerke
    Geerke dinsdag 25 sep 2018 om 10:17
    kan ik deze slof ook invriezen?
    • Smakelijck dinsdag 25 sep 2018 om 10:47
      Ja hoor, geen probleem!
Laat een bericht achter!
255