Dinsdag 08 mei 2012

Mokka-creme!


 

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 

Oke, ik weet het, dit recept zou je niet verwachten na de blog van gisteren ;-)
Een lezer vroeg via mail of ik dit recept had, en dus blog ik hem maar gelijk voor iedereen die er interesse in heeft. En voor feestelijke gelegenheden is het toch heerlijk om een taart te bakken of iets lekkers te maken? Met deze mocca-creme kun je heerlijke hazelnootschuimtaart maken, mokkataart etc.

Mokka-creme:

Ingredienten (voldoende voor een taart van 24 cm doorsnede):

Mokka-extract:
1 kopje sterke espressokoffie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker (natuurwinkel), 1 zakje nescafe-poeder.

Laat de suiker en de poeder oplossen terwijl de koffie nog warm is. Zet het weg in de koelkast om af te koelen en laat het een nacht intrekken.

Botercreme:
300 gram roomboter, 300 gram poedersuiker. Mix dit 10 minuten glad en romig.

Maak de botercreme nu op smaak met het mokka-extract. Voeg eerst 2 eetlepels toe en als je het sterker van smaak wilt voeg je extra mokka-extract toe. De mokka-creme is direct klaar voor gebruik.

Met deze hoeveelheid kun je een taart vullen en afsmeren. Je kunt het ook prima invriezen.
 

Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder
Op het moment volop in het seizoen. De aubergine. Prachtige dieppaarse vruchten. Aubergines...
lees verder
Vandaag is de laatste dag dat de actie geldt op de Smakelijck Kookboeken. Wil je nog gebruik...
lees verder
Dit is het recept voor hele makkelijke nasi en bami. Het is vergelijkbaar met de nasi en bami...
lees verder
Om aspergesoep te maken heb je aspergebouillon (kookvocht) nodig. Deze maak je als volgt:...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder

3 opmerkingen
  • Anneke
    Anneke vrijdag 27 nov 2015 om 20:42
    Als je poedersuiker en basterdsuiker vervangt door palmsuiker ben je al vast van de geraffineerde suikers af....
  • Marijke Vogel
    Marijke Vogel woensdag 24 feb 2016 om 15:01
    Bedoel je een zakje cappuccino van Nescafé?
    • Smakelijck woensdag 24 feb 2016 om 21:16
      Yep!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190