Amuse - carpaccio
Woensdag 11 dec 2019

Mini carpaccio's #Kerst2019


Heb je het idee om met Kerst kleine hapjes te serveren, als amuse, meerdere kleine voorgerechtjes of hapjes tijdens een brunch? Dan is dit een ideaal, snel gemaakt gerechtje die je voor elk persoonlijk naar wens kunt maken. Je kunt het gerechtje vegetarisch maken, met vis of met vlees. Zie onderstaande tips hoe je dit het beste kunt doen. Op zoek naar meer Kerstinspiratie? Kijk dan eens hier. Fijne dag!

Mini Carpaccio's

Ingredienten voor 4 personen:

4-8 plakjes carpaccio, handje rucola, 1 eetlepel pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, 1 eetlepel crème fraîche, ¼  theelepel mosterd (Ton's), optioneel ¼  theelepel imkerhoning, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Meng de honing en mosterd door de crème fraîche. Maak op smaak met zout en peper. Schik wat rucola in 4 glaasjes of schaaltjes en leg hier de plakjes carpaccio op. Verdeel wat pijnboompitjes over de schaaltjes en rasp er wat Parmezaan over. Druppel wat van de saus over de carpaccio’s en serveer direct.

Voorbereiding: Deze amuse kun je het beste op de dag van serveren maken. De crème fraîche dressing kun je wel een dag van tevoren klaar zetten.

Liever vis? Vervang de carpaccio door dunne plakjes gerookte zalmfilet. Serveer er dan ook fijn gesneden rode ui bij. 

Vegetarisch? Vervang de carpaccio door plakjes gekookte biet. Vervang de sla door veldsla en de Parmezaanse kaas door gebrokkelde feta. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Al een aantal weken geleden vroeg ik jullie welk recept je het liefst snel op de site wilde zien....
lees verder
Soms heb je van die dagen dat je snel iets op tafel wilt zetten en toch gezond en voedzaam wilt...
lees verder
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder
In mijn rijsttafel recepten staat een recept van bami. Dit is de bami zoals je hem bij de Chinees...
lees verder
Het is weer augustus! Vorig jaar begon ik in augustus met de eerste blog over de groenten en...
lees verder
Oke, ik beken. Normaal doe ik dit echt nooit. Alle recepten hier op mijn site zijn allemaal...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190