26-11-2019

Mihoen Speciaal #zonder pakjes en zakjes!

Een recept in de categorie: Lekker snel klaar. Als je basisvoorraad kruiden en specerijen op orde is, kun je tal van gerechten maken, zonder pakjes en zakjes. Je hebt dan enkel wat verse ingredienten nodig om de lekkerste maaltijden te kunnen maken. Snel en makkelijk. Met koken zonder pakje ben je dan geen extra tijd kwijt dan mét pakje. Dit gerecht is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij en aan te vullen met meer groenten en/of vegetarisch te maken. Zie hiervoor de tips onderaan het recept.

Mihoen Speciaal - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet of kippendijen, 250 gram champignons, 1 prei, 1 rode paprika, 200 gram mihoen (eventueel meer of minder naar smaak)

Voor de marinade: 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kaneel, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Keltisch zout en peper, 2 eetlepels olie

Voor de kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, snuf cayennepeper, ¼ theelepel kaneelpoeder, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng met de ingrediënten voor de marinade en laat 10-15 minuten marineren.

Snijd de champignons in plakjes, de prei in ringetjes en de paprika in blokjes. Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de groenten toe en de kruidenmix en roerbak dit een paar minuten mee. Meng met de mihoen en serveer direct.

Tips: 

Eet je vegetarisch? Vervang de kip dan door omeletreepjes. Voeg deze als laatste toe aan het gerecht. Je kunt de kip ook vervangen door cashewnoten.

Meer groenten? Serveer de Mihoen speciaal met een rauwkostsalade of gebruik een extra paprika en prei. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Rita
    Rita dinsdag 26 nov 2019 om 12:25
    Ziet er weer heerlijk uit..gaan we gauw maken, welke mihoen gebruik je
    • Conny
      Conny vrijdag 26 aug 2022 om 19:09
      Wat doe je met de marinade als je de kip vervangt door omeletreepjes?
    • Conny
      Conny vrijdag 26 aug 2022 om 19:09
      Wat doe je met de marinade als je de kip vervangt door omeletreepjes?
      • Smakelijck maandag 29 aug 2022 om 10:01
        Dit kun je weglaten of toevoegen tegelijk met de kruidenmix zodat het gerecht wel voldoende smaak heeft.
    • Antje Bruinsma
      Antje Bruinsma donderdag 16 mrt 2023 om 17:01
      Het was een heerlijk gerecht,maar….. heb wel mijn eigen draai aan het gerecht gegeven
      • Smakelijck donderdag 16 mrt 2023 om 19:25
        Fijn! En een eigen draai is altijd goed :-)
    • Caro
      Caro maandag 25 dec 2023 om 19:29
      Heerlijk gerecht! Top! We hebben er een kerstdiner van gemaakt, genaamd Mihoen Singapore. De kip vervangen door wokgarnalen. Als eerst de garnalen in de marinade en kort gewokt, wegzetten en op het laatst weer toevoegen bij het gerecht. Tip: voorafje Hollandse garnalen in whisky saus. Nagerecht: tiramisu kwark. Eet smakelijk ????
      • Smakelijck woensdag 27 dec 2023 om 13:30
        Wat fijn om te lezen!
    • Jan
      Jan donderdag 25 jan 2024 om 19:32
      Heerlijk recept! Vond er een Indiase twist aan zitten door de kurkuma. Ga m zeker nog eens maken met buuter chicken. Zal een lekkere combi worden.
      • Smakelijck vrijdag 26 jan 2024 om 10:51
        Fijn om te lezen!
Laat een bericht achter!
279