Mihoen Speciaal11.JPG
Dinsdag 26 nov 2019

Mihoen Speciaal #zonder pakjes en zakjes!


Een recept in de categorie: Lekker snel klaar. Als je basisvoorraad kruiden en specerijen op orde is, kun je tal van gerechten maken, zonder pakjes en zakjes. Je hebt dan enkel wat verse ingredienten nodig om de lekkerste maaltijden te kunnen maken. Snel en makkelijk. Met koken zonder pakje ben je dan geen extra tijd kwijt dan mét pakje. Dit gerecht is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij en aan te vullen met meer groenten en/of vegetarisch te maken. Zie hiervoor de tips onderaan het recept.

Mihoen Speciaal - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet of kippendijen, 250 gram champignons, 1 prei, 1 rode paprika, 200 gram mihoen (eventueel meer of minder naar smaak)

Voor de marinade: 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kaneel, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Keltisch zout en peper, 2 eetlepels olie

Voor de kruidenmix: 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, snuf cayennepeper, ¼ theelepel kaneelpoeder, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en meng met de ingrediënten voor de marinade en laat 10-15 minuten marineren.

Snijd de champignons in plakjes, de prei in ringetjes en de paprika in blokjes. Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de groenten toe en de kruidenmix en roerbak dit een paar minuten mee. Meng met de mihoen en serveer direct.

Tips: 

Eet je vegetarisch? Vervang de kip dan door omeletreepjes. Voeg deze als laatste toe aan het gerecht. Je kunt de kip ook vervangen door cashewnoten.

Meer groenten? Serveer de Mihoen speciaal met een rauwkostsalade of gebruik een extra paprika en prei. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Zout Zout is een enorme smaakmaker in gerechten. Zonder zout zit er vaak maar weinig...
lees verder
Ben jij ook een theeleut, maar probeer je suiker te mijden? Let dan goed op en bekijk deze...
lees verder
  Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij...
lees verder
  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder
Veel tussendoortjes zijn goed in de vriezer te bewaren. Zo kun je in één keer een grote...
lees verder
Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven....
lees verder

1 opmerkingen
  • Rita
    Rita dinsdag 26 nov 2019 om 12:25
    Ziet er weer heerlijk uit..gaan we gauw maken, welke mihoen gebruik je
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190