05-06-2019

Mexicaanse Enchiladas #zonder pakjes en zakjes!

Naast de gewone Wereldgerechten van Knorr, bestaan er ook nog een aantal ‘Familypack’-gerechten voor meerdere personen. Dit recept is hier één van. Officieel maken ze van de crème fraîche ook nog een saus met kruiden, dit heb ik achterwege gelaten. Ik vond het anders teveel van het goede worden met teveel kruiden en ik hou van de pure smaak van crème fraîche. Mocht je toch wat extra kruiden willen toevoegen aan de crème fraîche dan kun je wat ui-, knoflookpoeder en wat peterselie toevoegen. Voor tips om het gerecht aan te passen naar bijvoorbeeld vegetarisch, zie tips. 

Mexicaanse Enchiladas – Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten voor 4 personen:

8 volkoren wraps (zelfgemaakt of natuurwinkel), 250 gram rundergehakt, 2 rode uien, 1 teen knoflook, 500 gram Mexicaanse roerbakgroente (maïs, sperziebonen, rode paprika, witte kool, prei en kidneybonen), 3 verse tomaten, ½ groene paprika, 125 milliliter crème fraîche, 1 avocado

Voor de kruidenmix: 1,5 eetlepel tomatenpuree, 3 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel cacaopoeder, snuf cayennepoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Voor de saladedressing: kneepje citroensap, 1 theelepel honing van de imker, ½ theelepel uipoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel knoflookpoeder, snufje kurkuma, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Bak het gehakt rul in wat boter of olie. Voeg de ui en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de roerbakgroente toe, de kruidenmix en een klein scheutje water. Roerbak tot de groenten en het vlees gaar zijn. Voeg evt. wat extra vocht toe als het te droog wordt. 

Maak ondertussen de salade. Snijd hiervoor de tomaten en de groene paprika in blokjes. Meng met de ingrediënten voor de dressing. Snijd de avocado in reepjes.

Verwarm de wraps even in de oven en serveer de wraps met het groente-gehaktmengsel, de salade, reepjes avocado en de crème fraîche.

Tips:

Vegetarisch? Vervang het gehakt door een potje kidneybonen of door gare linzen.

Meer groente? Voeg nog 1 extra rode paprika en een klein potje mais toe aan het gerecht.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279