IMG_4054
Maandag 12 mrt 2018

Mexicaanse Burrito's #zonder pakjes en zakjes!

Er staan weer een aantal gerechten 'zonder pakjes en zakjes' op de planning. Deze recepten maak ik op aanvraag van een heleboel liefhebbers van de zgn 'wereldgerechten' en andere favoriete pakjes en zakjes. Afgelopen week heb je mee mogen stemmen op Facebook welk gerecht je het liefst als eerste wilde zien op Smakelijck.nl. De Ovenpasta Zalm, De Zuid-Afrikaanse Bobotie, Beef Teriyaki of de Mexicaanse Burrito's. Ik heb alle stemmen geteld en de Burrito's stonden op nummer één. Daar volgde al snel de Bobotie op, de Ovenpasta en als laatste de Beef Teriyaki. Ik zal ze dus ook in deze volgorde op de website plaatsen, komende weken. Met daarnaast tips om deze maaltijden vegetarisch te maken én te voorzien van voldoende groenten.


Er staan weer een aantal gerechten 'zonder pakjes en zakjes' op de planning. Deze recepten maak ik op aanvraag van een heleboel liefhebbers van de zgn 'wereldgerechten' en andere favoriete pakjes en zakjes. Afgelopen week heb je mee mogen stemmen op Facebook welk gerecht je het liefst als eerste wilde zien op Smakelijck.nl. De Ovenpasta Zalm, De Zuid-Afrikaanse Bobotie, Beef Teriyaki of de Mexicaanse Burrito's. Ik heb alle stemmen geteld en de Burrito's stonden op nummer één. Daar volgde al snel de Bobotie op, de Ovenpasta en als laatste de Beef Teriyaki. Ik zal ze dus ook in deze volgorde op de website plaatsen, komende weken. Met daarnaast tips om deze maaltijden vegetarisch te maken én te voorzien van voldoende groenten. Zie jij ook graag een gerecht verschijnen op Smakelijck? Mail gerust of reageer hieronder. Ik beloof niet dat het snel gebeurd, ik heb namelijk nog een hele berg aanvragen liggen, maar er wordt zeker wat mee gedaan! 

 

 

Mexicaanse Burrito's - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 4 burrito's:

Voor de kruidenmix: 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder of 1 verse teen knoflook, snuf komijnpoeder, flinke snuf cacaopoeder, snuf korianderpoeder, snuf cayennepeper, 1 theelepel gedroogde peterselie, zout en peper

Voor de saus: 1/2 theelepel knoflookpoeder, zout, flinke snuf cayennepepper, 1/2 theelepel gedroogde peterselie, 1/2 theelepel gedroogde lavas (evt. te vervangen door gedroogde selderij), eventueel een kneepje citroensap

Verder nodig: 4 (spelt)wraps (natuurwinkel of zelfgemaakt), 300 gram kipfilet, 1 ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 125 milliliter creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, 100 milliliter water

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd kip in reepjes, de ui in halve ringen of blokjes en de paprika's in repen. Verwarm wat olie, boter of ghee in een ruime pan en bak de kipfilet om en om bruin. Voeg de ui en de paprika toe en fruit deze ongeveer 3 minuten mee. 

Voeg de kruidenmix toe aan de kip en de groenten en schep door elkaar. Voeg het water toe en laat nog een paar minuten doorstoven.

Klop ondertussen de creme fraiche los en voeg alle ingredienten toe voor de saus.  

Bestrijk de wraps heel dun met een beetje van de creme fraiche-saus (let op, er moet voldoende overblijven om erbij te serveren). Schep de kipvulling nu in de wraps en vouw deze dicht. Zet eventueel vast met een satéprikker. Leg de gevulde wraps in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet in de oven en laat in ongeveer 10 minuten de kaas lekker smelten.

Serveer de burrito's met de overgebleven saus. 

Tips om meer groenten aan deze maaltijd toe te voegen:

*Voeg peulvruchten toe aan het kipmengsel. Bijvoorbeeld kikkererwten of kidneybonen. Zo kun je ook de kip weglaten voor een vega-variant.

*Voeg kortgekookte sperziebonen toe aan het kipmengsel.

*Serveer de Burrito's met een lekkere rijkgevulde salade

*Serveer rauwkost naast de burrito's zoals komkommer, tomaatjes en avocado's.

*Maak een lekkere guacemole erbij.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

          's Zomers is het heerlijk om wat blad van...
lees verder
De potten Chicken Tonight waren, toen ik nog jonger was, razend populair. Supermakkelijk, kip...
lees verder
  Deze salade vond ik in de laatste Allerhande. Ik heb hem wel hier en daar aangepast...
lees verder
Leuk dat ik zoveel reacties krijg op de reeks recepten #zonder pakjes en zakjes. Ik krijg veel...
lees verder
Jam is een populair broodbeleg. Maar het is ook erg lekker in een taartvulling of op een...
lees verder
  Afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een uiterst geheim recept . Het recept is erg...
lees verder

2 opmerkingen
  • Jenny Schaafsma
    Jenny Schaafsma vrijdag 23 mrt 2018 om 22:33
    Deze was echt lekker Williene! Zo komen er steeds meer recepten op ‘ons lijstje’ te staan. Ik haal ook al veel inspiratie uit 3 van jouw boeken! Heerlijk!!! Dank je voor het delen.
    • Smakelijck zaterdag 24 mrt 2018 om 16:25
      Wat fijn! Leuk om te 'horen'.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190