P1040898
Maandag 17 okt 2016

Linzensoep!

Deze soep is heel gemakkelijk om te maken en érg lekker! Favoriet als lunch dus! Let even op de kooktijd van de linzen die je gebruikt, dit kan nogal van soort verschillen. De rode linzen die ik zelf gebruik zijn met een kwartiertje gaar en dan vallen ze een beetje uit elkaar zodat je echt een lekkere soep krijgt. Eventueel kun je een gedeelte van de soep pureren, maar ik vind dit niet nodig.

Linzensoep

Ingredienten voor 4 personen:

2 uien, 2 tenen knoflook, 2 grote winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 2 theelepels Vadouvan kruiden (Jonnie Boer of gebruik kerrie massala), 225 gram rode linzen, 1 liter groentebouillon (van een tablet Rapunzel zonder gist), Keltisch zout en peper, roomboter of kokosolie

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in hele fijne blokjes. Smelt de boter of olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze even 5 á 10 minuten op laag vuur mee. Roer regelmatig. Maak de groenten op smaak met de Vadouvan kruiden, Keltisch zout en peper. Was de linzen en voeg deze toe samen met de liter bouillon. Breng de soep aan de kook en laat pruttelen tot de linzen gaar zijn. Dit is ongeveer 15-20 minuten. Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg anders nog wat zout of kruiden toe.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
De vierde salade voor op een lekker broodje of toastje. Tonijnsalade Ingredienten: 1...
lees verder
Het eerste recept van 2014! En ik begin maar gelijk met een ontbijtrecept! Al is het als...
lees verder
Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla!  Gevulde...
lees verder
Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat?...
lees verder
Op de Heel-Putten-Bakt beurs had Teus een heerlijke, groene pompoen gekocht. Deze pompoen laat...
lees verder

4 opmerkingen
  • Alette
    Alette dinsdag 18 okt 2016 om 09:25
    Hoi Williene, zat net op de site te snuffelen wat ik t.d.m. ga eten... Het wordt deze soep! Dank-je-wel voor het delen!
    • Smakelijck dinsdag 18 okt 2016 om 09:42
      Leuk! Geniet ervan!
  • Petrs
    Petrs maandag 11 sep 2017 om 13:18
    Hoi. Kan ik de bleekselderij vervangen Door iets ander, ik vind hem niet lekker in de soep..
    • Smakelijck maandag 11 sep 2017 om 17:59
      Ja hoor, je kunt het weglaten en bijv. meer wortel toevoegen of wat paprika. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190