P1040898
Maandag 17 okt 2016

Linzensoep!

Deze soep is heel gemakkelijk om te maken en érg lekker! Favoriet als lunch dus! Let even op de kooktijd van de linzen die je gebruikt, dit kan nogal van soort verschillen. De rode linzen die ik zelf gebruik zijn met een kwartiertje gaar en dan vallen ze een beetje uit elkaar zodat je echt een lekkere soep krijgt. Eventueel kun je een gedeelte van de soep pureren, maar ik vind dit niet nodig.

Linzensoep

Ingredienten voor 4 personen:

2 uien, 2 tenen knoflook, 2 grote winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 2 theelepels Vadouvan kruiden (Jonnie Boer of gebruik kerrie massala), 225 gram rode linzen, 1 liter groentebouillon (van een tablet Rapunzel zonder gist), Keltisch zout en peper, roomboter of kokosolie

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in hele fijne blokjes. Smelt de boter of olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze even 5 á 10 minuten op laag vuur mee. Roer regelmatig. Maak de groenten op smaak met de Vadouvan kruiden, Keltisch zout en peper. Was de linzen en voeg deze toe samen met de liter bouillon. Breng de soep aan de kook en laat pruttelen tot de linzen gaar zijn. Dit is ongeveer 15-20 minuten. Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg anders nog wat zout of kruiden toe.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

In een zoektocht naar lekkere maaltijden zonder pakjes en zakjes is het wel eens puzzelen om de...
lees verder
Het is er weer echt weer voor: Stoofvlees. Als je het hebt over kleine gelukmomenten dan is...
lees verder
Dadels zijn bij mij een favoriet ingrediënt geworden. Ze zijn wel erg zoet, maar zitten...
lees verder
In de officiele variant van het nagemaakte pakje gaan hamblokjes. Aangezien wij geen varkensvlees...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder
Mijn nieuwe kookboek is bíjna klaar, vandaag heb ik de laatste recepten hiervoor ingezonden en...
lees verder

4 opmerkingen
  • Alette
    Alette dinsdag 18 okt 2016 om 09:25
    Hoi Williene, zat net op de site te snuffelen wat ik t.d.m. ga eten... Het wordt deze soep! Dank-je-wel voor het delen!
    • Smakelijck dinsdag 18 okt 2016 om 09:42
      Leuk! Geniet ervan!
  • Petrs
    Petrs maandag 11 sep 2017 om 13:18
    Hoi. Kan ik de bleekselderij vervangen Door iets ander, ik vind hem niet lekker in de soep..
    • Smakelijck maandag 11 sep 2017 om 17:59
      Ja hoor, je kunt het weglaten en bijv. meer wortel toevoegen of wat paprika. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190