02-04-2013

Lente - Quinoasalade!


Het weer lijkt er nog niet echt op, maar het is toch echt lente! Daarom dit heerlijke (lunch)gerecht, zodat je in ieder geval de lente op je bord hebt! De zon komt dan vanzelf ;-)

Het recept stond in een Allerhande en is van Jamie Oliver. Ik heb er wel het één en ander aan veranderd, dus echt origineel is het niet meer.

Lente - Quinoasalade!

Ingrediënten:
1 kopje quinoa, 1 rode peper, handje rucola of spinazie, 4 bosuitjes, 2 takjes munt, 1 kipfilet, 1 theelepel pimentpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, halve gele paprika, halve rode paprika, 1 rijpe mango, 2 avocado's, sap van een halve citroen, tuinkers, zout en peper, olijfolie, creme fraiche

Bereiding:
Was de quinoa en kook deze gaar volgens de verpakking.
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper. Snipper fijn, samen met de bosui en de munt. Wrijf de kipfilet in met de piment, paprikapoeder, zout en peper. Bak de kipfilet in een beetje olie gaar.
Snijd de paprikahelften in repen, de mango in blokjes, de avocado in parten.
Haal de kip uit de pan als deze gaar is en bak de paprikareepjes even kort aan. Meng de gekookte quinoa met de rode peper, rucola, bosui en munt. Besprenkel met wat citroensap. Verdeel de paprikareepjes over de salade, de mango en de avocado. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de salade. Garneer de salade met de tuinkers.
Serveer de salade eventueel met een lepeltje creme fraiche.

Eet smakelijck!


 

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 14 aug 2013 om 20:10
    Voor hoeveel personen is dit?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 14 aug 2013 om 20:59
      Wij eten deze hoeveelheid met 2 personen, maar dat ligt helemaal aan hoeveel je eet, en of je het als bijgerecht eet of als hoofdgerecht. Succes!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 06 aug 2013 om 10:42
    Wel je wel eens gelezen wat Soya met je lijf doet? Ik eet geen Soya maar lekker vis en af en toe kip...
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 06 aug 2013 om 13:20
      Over soya gaan veel verschillende verhalen. Ik ben er zeer matig mee en gebruik het heel af en toe. Maar ik ben inderdaad geen voorstander van dagelijks gebruik.
  • Anonymous
    Anonymous maandag 06 mei 2013 om 22:20
    Lijkt me heerlijk! ga ik zeker een keer maken.

    Tip van mij: kip van de vegetarische slager, is heerlijk. Hoeft geen dier voor dood. En voor creme fraiche is er een soya variant. Veganistisch en doet vast niet onder voor de smaak.

    Groetjes,
    Diem (uit Rotterdam)
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 07 mei 2013 om 10:18
      Hoi Diem,

      Dankjewel voor je reactie. Waar haal je vegetarische kip? Bij de natuurwinkel? En waar is dit van gemaakt?
      Ben ook benieuwd naar de soya creme fraiche, ik gebruik niet teveel soya, maar wil dit wel eens proberen!

      Bedankt voor het meedenken!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 08 apr 2013 om 21:36
    Grt Willemijn Bosma
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 22:29
      Leuk om te horen, dankjewel!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 08 apr 2013 om 21:34
    Wederom een succesrecept!!!! Bedankt!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 03 apr 2013 om 08:49
    Heb hem al een aantal keer gemaakt vanuit de Allerhande en hij is heerlijk !!

    Weet overigens niet wat alles betekend bij "Reageer als " dus doe ik maar anoniem, iets anders lukt niet ?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 03 apr 2013 om 21:27
      Wat leuk, hij is inderdaad erg lekker!

      Vervelend dat het reageren alleen zo lukt, waarschijnlijk ligt het eraan dat je geen googleaccount hebt. VOlgens mij kun je dan alleen anoniem reageren.

      Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
319