P1040149
Woensdag 23 mrt 2016

Lemon Curd!

Lemon Curd kennen we allemaal, toch? Een lekker, wat zurige citroenroom die geserveerd wordt bij scones met clotted cream en jam. Nu kun je deze overheerlijke curd natuurlijk óók serveren bij pannenkoekjes, of een taart mee vullen. Ik maak 'm zelf met 75 gram bio-honing, dan is hij echt nog lekker zurig. Hou je niet zo van zuur, doe er dan wat meer honing bij. 

Morgen een overheerlijk recept voor een prachtige taart waar deze Curd in gebruikt wordt! 

Lemon Curd

Ingrediënten voor 1 pot Curd:
75 gram roomboter, 75-100 gram biologische of imker honing, 2 eieren, 2 eidooiers, 100 milliliter citroensap (ongeveer 2 citroenen), rasp van 1 biologische citroen

Bereiding:

Mix de boter met de honing romig en luchtig. Voeg de eieren en de dooiers toe en mix nog romiger en luchtiger. Voeg voorzichtig het citroensap en rasp toe en meng nog even door. Het ziet er wat geschift uit, maar dat komt goed ;-) Giet het mengsel in een pannetje en zet deze op het vuur. Klop de Curd in ongeveer 5-10 minuten lobbig. Laat de Curd afkoelen en schep in een schone pot. Bewaar de Curd in de koelkast.

Gebruik de Curd als taartvulling, bij scones of op de bosbessen pannenkoekjes.

Liefs, Williene

De sapdagen zitten erop! En, hoewel het goed te doen was, ben ik er erg blij mee! Pff, ik heb het...
lees verder
Het is echt pruimentijd! In verschillende tuinen zie je prachtige, bomvolle bomen met veel...
lees verder
Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne, goede en gezegende Kerstdagen toe! Liefs, Williene
lees verder
De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai,...
lees verder
Sommigen konden er maar moeilijk op wachten, maar hier is hij dan: de Zuid-Afrikaanse Bobotie. Ik...
lees verder
  Afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een uiterst geheim recept . Het recept is erg...
lees verder

10 opmerkingen
  • cora
    cora vrijdag 25 mrt 2016 om 20:42
    Hallo Williene, Kan je voor de lemon curd ook andere zoetmiddelen gebruiken, zoals agavesiroop of kokosbloesemsuiker?
    • Smakelijck zaterdag 26 mrt 2016 om 12:21
      Hoi, van kokosbloesemsuiker wordt de curd bruin en verliest hij z'n mooie gele kleur. Agave gebruik ik niet, omdat ik dit geen goede suikervervanger vindt.
  • ria berga
    ria berga maandag 28 nov 2016 om 16:33
    Hallo Williene, Bedankt voor je recepten, het is fijn dat er recepten te vinden zijn voor mensen die gezonder willen of moeten eten. Zelf ben ik op mijn pas begonnen blog of website, geen idee wat het verschil is, ook bezig zo gezond mogelijke recepten neer te zetten maar zo precies als jij er mee bezig bent! Geweldig! Kom gerust eens kijken als je tijd hebt bij www.etenbijtantemarie.wordpress.com. Het werkt nog niet allemaal naar behoren maar als ik blijf oefenen komt het vast wel eens goed ;) Groeten, Ria
  • Lidia Heger
    Lidia Heger donderdag 13 apr 2017 om 20:34
    Hoi Williene, Ik wil morgen de paasster gaan maken met als vulling lemon curd. Kan je lemon curd ook maken zonder eieren?? Heb het idee dat je anders rauwe eieren zit te eten :$ Groetjes Lidia
    • Smakelijck vrijdag 14 apr 2017 om 13:29
      De eieren worden 5-10 minuten verwarmd. Ze zijn dus echt niet rauw meer, maar goed gegaard. Lemon Curd zonder eieren zal niet gaan, dan moet je ervoor kiezen om bijv. jam te gebruiken als laag.
      • Lidia Heger
        Lidia Heger vrijdag 14 apr 2017 om 15:12
        Bedankt voor je reactie. Heb hem zo gemaakt als het recept en ind. je warm de eieren natuurlijk nog op. Heb nu een mooie soort gelei lemo curd in een schaaltje wat aan het afkoelen is /
  • Marieke Hollestelle
    Marieke Hollestelle woensdag 26 apr 2017 om 21:21
    Ik denk dat dit ook wel met sinasappel kan hè? Krijg je sinasappel curd, toch En dan op je voorjaarstaart met chocokrullen
    • Smakelijck donderdag 27 apr 2017 om 18:29
      Ja, dat kan zeker!
  • Hanneke
    Hanneke dinsdag 03 apr 2018 om 16:54
    Kan ik ipv de rasp ook citroensap nemen? Uit zon geel flesje? Vast niet zonder e ed maar ik krijg van citroenrasp meestal heel kapotte handen en later in de mond gaat het ook kapot
    • Smakelijck dinsdag 03 apr 2018 om 18:49
      Heb je weleens biologische citroenen geprobeerd? Wellicht dat dat scheelt? En anders zou ik het gewoon proberen, kan vast wel.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190