P1040824
Maandag 03 okt 2016

Komkommersalade!

Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven. Deze salades kun je hier terugvinden:

Kip-kerriesaladeEi-salade en Tonijnsalade

De laatste tijd eten we hier graag komkommersalade. Ook heel gemakkelijk te maken, en erg lekker! Lekker als broodbeleg, maar ook op een toastje. Toastjes kun je zelf maken, ik koop vaak de speltcrackertjes bij de natuurwinkel. Daar zijn de kinderen hier dol op. 

Fijne dag! 


Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven. Deze salades kun je hier terugvinden:

Kip-kerriesaladeEi-salade en Tonijnsalade

De laatste tijd eten we hier graag komkommersalade. Ook heel gemakkelijk te maken, en erg lekker! Lekker als broodbeleg, maar ook op een toastje. Toastjes kun je zelf maken, maar ik koop ook vaak de speltcrackertjes bij de natuurwinkel. Daar zijn de kinderen hier dol op. 

Het leuke servies waarin ik de salade heb gefotografeerd kreeg ik van Cosy&Trendy. Deze schaaltjes zijn onderdeel van het Streetfoodfestival servies. Ontzettend mooi, kleurrijk en natuurlijk!

Ik wens iedereen een fijne dag! 

Komkommersalade

Ingrediënten: Halve komkommer, 1 eetlepel mayonaise (bijv. Ton's majoneis), 2 eetlepels Griekse yoghurt, Keltisch zout, peper, knoflookpoeder, bieslook of peterselie.

Bereiding:

Schaaf de komkommer met behulp van een mandoline in hele dunne schijfjes (met schil). Doe dit boven een dubbel keukenpapier.

Bestrooi daarna de komkommerschijfjes met wat zout, laat even intrekken (dit haalt een vocht een beetje uit de komkommer). Dep daarna met nog een stuk keukenpapier de komkommerschijfjes stevig droog.

Doe de schrijfjess nu in een kom en voeg daar de andere ingrediënten aan toe, goed doorscheppen en klaar!

Heerlijk op een cracker, broodje of toastje!

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

En is het jou al opgevallen? Smakelijck.nl is nu ook heel goed te lezen op Tablets en Smartphones! Zo wordt koken nog gemakkelijker ;-)

Het seizoen van het zomerfruit is al een beetje voorbij, maar toch nog een blog over het...
lees verder
Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over...
lees verder
Als ik ergens fan van ben geworden in de afgelopen jaren dan is het de avocado. Ik doe het overal...
lees verder
De bloembollen die veel te vroeg hun kopje laten zien geven mij toch al het gevoel dat het...
lees verder
Een cake bakken zonder geraffineerde suikers e.d stond hoog op mijn lijstje. Ik heb hiervoor mijn...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190