P1040824
Maandag 03 okt 2016

Komkommersalade!

Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven. Deze salades kun je hier terugvinden:

Kip-kerriesaladeEi-salade en Tonijnsalade

De laatste tijd eten we hier graag komkommersalade. Ook heel gemakkelijk te maken, en erg lekker! Lekker als broodbeleg, maar ook op een toastje. Toastjes kun je zelf maken, ik koop vaak de speltcrackertjes bij de natuurwinkel. Daar zijn de kinderen hier dol op. 

Fijne dag! 


Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven. Deze salades kun je hier terugvinden:

Kip-kerriesaladeEi-salade en Tonijnsalade

De laatste tijd eten we hier graag komkommersalade. Ook heel gemakkelijk te maken, en erg lekker! Lekker als broodbeleg, maar ook op een toastje. Toastjes kun je zelf maken, maar ik koop ook vaak de speltcrackertjes bij de natuurwinkel. Daar zijn de kinderen hier dol op. 

Het leuke servies waarin ik de salade heb gefotografeerd kreeg ik van Cosy&Trendy. Deze schaaltjes zijn onderdeel van het Streetfoodfestival servies. Ontzettend mooi, kleurrijk en natuurlijk!

Ik wens iedereen een fijne dag! 

Komkommersalade

IngrediĆ«nten: Halve komkommer, 1 eetlepel mayonaise (bijv. Ton's majoneis), 2 eetlepels Griekse yoghurt, Keltisch zout, peper, knoflookpoeder, bieslook of peterselie.

Bereiding:

Schaaf de komkommer met behulp van een mandoline in hele dunne schijfjes (met schil). Doe dit boven een dubbel keukenpapier.

Bestrooi daarna de komkommerschijfjes met wat zout, laat even intrekken (dit haalt een vocht een beetje uit de komkommer). Dep daarna met nog een stuk keukenpapier de komkommerschijfjes stevig droog.

Doe de schrijfjess nu in een kom en voeg daar de andere ingrediĆ«nten aan toe, goed doorscheppen en klaar!

Heerlijk op een cracker, broodje of toastje!

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

En is het jou al opgevallen? Smakelijck.nl is nu ook heel goed te lezen op Tablets en Smartphones! Zo wordt koken nog gemakkelijker ;-)

Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt...
lees verder
Afgelopen vrijdag werd mijn nieuwe kookboek afgeleverd! Een prachtig nieuw boek, mooi fris...
lees verder
Als je gezond gaat eten en geen bewerkt voedsel meer wilt, dan wordt het assortiment in de...
lees verder
Deze overheerlijke kokosballetjes zijn erg makkelijk te maken. Je krijgt er alleen vieze...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder
  Jaaa!! Smakelijck is in de top 50 beland van de beste foodblogs van Nederland!...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190