IMG_0778
Woensdag 24 mei 2017

Koffie-chocoladecake!

Vorige week kwam ik thuis en had Teus een heerlijke koffiecake gebakken. Ik krijg weleens de vraag naar luchtige cake of naar luchtig en zacht glutenvrij gebak, nou deze was zeker heerlijk luchtig en zacht. Een cake die heel snel en gemakkelijk gemaakt is én erg in de smaak valt. Leuk om uit te proberen dus! 

Koffie-Chocolade Cake

Ingrediënten: 3 eieren, 150 gram zachte roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 100 gram boekweitmeel (of een ander glutenvrij meel), 50 gram amandelmeel, (is gluten geen probleem voor je, gebruik dan 150 gram speltbloem of -meel) 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 45 milliliter koffie (lekker sterk!), 40 gram pure chocolade in stukjes.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren met de zachte boter, kokosbloesemsuiker in de mixer en mix even goed door (ziet er een beetje raar uit). Voeg nu het meel en de bakpoeder toe en mix flink door tot een echt luchtig beslag. Giet vervolgens al mixend de koffie in een dus straaltje er bij tot deze is opgenomen in het beslag. Spatel als laatst de stukjes chocolade erdoorheen (bestuif de stukjes chocolade eventueel vooraf met wat meel om te voorkomen dat ze naar de bodem zakken).

Schenk het beslag in een cakevorm en bak de cake gaar in ongeveer 35 minuten op 180 graden. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Een hele gemakkelijke salade om te maken voor de lunch. Lekker, fris en je hebt zo weer een...
lees verder
Ijsjes zonder suiker en zonder toevoegingen vinden in de supermarkt is helaas behoorlijk...
lees verder
Volgend weekend is het Paasweekend en speciaal daarvoor maakte ik deze heerlijke advocaatslof. Je...
lees verder
De 10 winnaars die hebben gewonnen met de Smakelijck Zomer actie hebben vanochtend een mail...
lees verder
In het weekend is er altijd net even iets meer tijd om iets lekkers klaar te maken op...
lees verder
Ze zijn volop in het seizoen en het zijn prachtige groenten. Pompoenen! Toen ik ze voor het...
lees verder

11 opmerkingen
  • Brenda
    Brenda woensdag 24 mei 2017 om 11:54
    Wauw, wat ziet dat er lekker uit! Ik was nog aan het bedenken wat ik wilde maken voor t weekend maar dit wordt em. Bedankt!
    • Smakelijck woensdag 24 mei 2017 om 13:54
      Leuk! Succes!
  • Lisanne
    Lisanne woensdag 24 mei 2017 om 13:34
    Leuk, die ga ik uitproberen! Gebruik je gewoon koffie zoals je m drinkt, of gemalen koffie?
    • Smakelijck woensdag 24 mei 2017 om 13:53
      Gewoon zoals je 'm drinkt ;-) Succes!
  • Mariëlle
    Mariëlle woensdag 24 mei 2017 om 17:13
    Die zag er aantrekkelijk uit! Ik heb em meteen gemaakt! Ik heb spelt meel gebruikt. Alleen is die nu best wel stevig, terwijl het deeg luchtig was na het mixen, ook smaakt en lijkt het een beetje op brood. Als ik de cake met speltbloem had gemaakt was die dan meer een cake geweest?
    • Smakelijck vrijdag 26 mei 2017 om 15:55
      Ai, wat jammer! Met bloem wordt het sowieso luchtiger, maar omdat boekweitmeel ook vrij compact wordt, normaal gesproken had ik verwacht dat het ook wel met speltmeel zou lukken. Hopelijk is het nog wel goed eetbaar!
  • Marion
    Marion woensdag 31 mei 2017 om 09:36
    Ziet er heerlijk uit. Welke melk gebruik jij in de koffie? Ziet er zo heerlijk opgeschuimd uit. Ik krijg dat met plantaardige melk niet voor elkaar
    • Smakelijck woensdag 31 mei 2017 om 10:34
      Ik gebruik havermelk van Oatly Barista (tegenwoordig ook verkrijgbaar bij AH). Schuimt supergoed. Wel opletten dat je de barista-versie hebt, anderen havermelksoorten van Oatly schuimen niet zo. En ik heb een melkopschuimer, dus dat scheelt denk ik ook wel.
      • Marion
        Marion woensdag 07 jun 2017 om 19:53
        Geweldig. Bedankt voor de tip!
  • Jannie Christen
    Jannie Christen vrijdag 02 jun 2017 om 21:00
    Klinkt heerlijk! Maar hier geen koffieliefhebbers, kan het ook zonder koffie? Of waar kan ik de koffie door vervangen?
    • Smakelijck zaterdag 03 jun 2017 om 12:57
      Vorige week had iemand hem gebakken die ook geen koffieliefhebber was, en zij vond het heerlijk. En anders wellicht door een plantaardige melk o.id.?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190