P1030675
Woensdag 16 dec 2015

Kipcocktail! #Kerst2015

Dit recept is een echte klassieker. Ik maakte 'm jaren geleden regelmatig, maar nu eigenlijk nooit meer. Jammer, want hij is ontzettend lekker. En komende week hoop ik je nog meer te verrassen met lekkere recepten die je met een gerust hart kunt serveren met de Kerstdagen. 

En wil je meer Kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Kipcocktail

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten voor 6 personen:

1/2 krop ijsbergsla, 2 kipfilets, 2 plakken verse ananas, 1 appel (met schil), 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper, 1 eetlepel tamari (natuurwinkel)

Bereiding: 

Marineer de kipfilets 5 minuten in tamari, zout en peper. Bak de kipfilets in wat boter of kokosolie rondom bruin en gaar en laat afkoelen.

Snijd de appel en de ananas in mooie, gelijke blokjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Meng de mayonaise, creme fraiche, kerrie en honing door elkaar tot een dressing. Snijd de afgekoelde kip ook in blokjes.

Meng de ananas, appel en kipfilet door elkaar. Maak de kipcocktail aan met 2 eetlepels dressing en schep goed door elkaar.

Doe de gesneden sla in 6 mooie glazen. Doe hierbovenop de kipcocktail. Snipper er als garnering bijvoorbeeld wat peterselie overheen, lekker klassiek ;-) Serveer de rest van de dressing in een leuk schaaltje bij de cocktails.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla!  Gevulde...
lees verder
In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En...
lees verder
Afgelopen vrijdag 1 december hebben wij een prachtige dochter ontvangen. Haar roepnaam is...
lees verder
  Een lekkere variatie op de champignonsoep met wat extra groenten! Vooral als je...
lees verder
  Op de Facebook-groep ging het toevallig over drinkyoghurt. Arla, Optimel Puur,...
lees verder
Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de...
lees verder

2 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien maandag 28 dec 2015 om 21:56
    Gemaakt op eerste kerstdag, heerlijk! Iedereen vond het lekker, zelfs de 'kieskeurige' eters!
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Wat leuk!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190