P1030675
Woensdag 16 dec 2015

Kipcocktail! #Kerst2015

Dit recept is een echte klassieker. Ik maakte 'm jaren geleden regelmatig, maar nu eigenlijk nooit meer. Jammer, want hij is ontzettend lekker. En komende week hoop ik je nog meer te verrassen met lekkere recepten die je met een gerust hart kunt serveren met de Kerstdagen. 

En wil je meer Kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Kipcocktail

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten voor 6 personen:

1/2 krop ijsbergsla, 2 kipfilets, 2 plakken verse ananas, 1 appel (met schil), 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper, 1 eetlepel tamari (natuurwinkel)

Bereiding: 

Marineer de kipfilets 5 minuten in tamari, zout en peper. Bak de kipfilets in wat boter of kokosolie rondom bruin en gaar en laat afkoelen.

Snijd de appel en de ananas in mooie, gelijke blokjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Meng de mayonaise, creme fraiche, kerrie en honing door elkaar tot een dressing. Snijd de afgekoelde kip ook in blokjes.

Meng de ananas, appel en kipfilet door elkaar. Maak de kipcocktail aan met 2 eetlepels dressing en schep goed door elkaar.

Doe de gesneden sla in 6 mooie glazen. Doe hierbovenop de kipcocktail. Snipper er als garnering bijvoorbeeld wat peterselie overheen, lekker klassiek ;-) Serveer de rest van de dressing in een leuk schaaltje bij de cocktails.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Zin om iets lekkers te bakken voor aankomend weekend? Deze koekjes zijn erg lekker én bedacht...
lees verder
De groenten van het seizoen voor de maand November! Groenten: Aardappelen, Andijvie, Bietjes,...
lees verder
Gisteren, heel vroeg in de ochtend, was daar eindelijk Smakelijck Zomer! Een nieuw...
lees verder
De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai,...
lees verder
Soms is het zo eenvoudig. Dit zou je nog kun maken als je visite al binnen is. De...
lees verder
Volgend weekend is het Paasweekend en speciaal daarvoor maakte ik deze heerlijke advocaatslof. Je...
lees verder

2 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien maandag 28 dec 2015 om 21:56
    Gemaakt op eerste kerstdag, heerlijk! Iedereen vond het lekker, zelfs de 'kieskeurige' eters!
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Wat leuk!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190