P1030675
Woensdag 16 dec 2015

Kipcocktail! #Kerst2015

Dit recept is een echte klassieker. Ik maakte 'm jaren geleden regelmatig, maar nu eigenlijk nooit meer. Jammer, want hij is ontzettend lekker. En komende week hoop ik je nog meer te verrassen met lekkere recepten die je met een gerust hart kunt serveren met de Kerstdagen. 

En wil je meer Kerstrecepten? Kijk dan eens hier

Kipcocktail

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingredienten voor 6 personen:

1/2 krop ijsbergsla, 2 kipfilets, 2 plakken verse ananas, 1 appel (met schil), 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper, 1 eetlepel tamari (natuurwinkel)

Bereiding: 

Marineer de kipfilets 5 minuten in tamari, zout en peper. Bak de kipfilets in wat boter of kokosolie rondom bruin en gaar en laat afkoelen.

Snijd de appel en de ananas in mooie, gelijke blokjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Meng de mayonaise, creme fraiche, kerrie en honing door elkaar tot een dressing. Snijd de afgekoelde kip ook in blokjes.

Meng de ananas, appel en kipfilet door elkaar. Maak de kipcocktail aan met 2 eetlepels dressing en schep goed door elkaar.

Doe de gesneden sla in 6 mooie glazen. Doe hierbovenop de kipcocktail. Snipper er als garnering bijvoorbeeld wat peterselie overheen, lekker klassiek ;-) Serveer de rest van de dressing in een leuk schaaltje bij de cocktails.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Zo een paar dagen voor Kerst wil ik nog mijn recept bloggen voor stoofpeertjes. De Gieser...
lees verder
Met quinoa kun je hele lekkere vega-burgers maken. Dit recept had ik al een tijdje, en daarom nog...
lees verder
Water speelt een grote rol in ons dagelijks leven. We wassen ons met water, we drinken water en...
lees verder
Een hele tijd geleden maakte ik een heerlijke frambozenslof. Destijds kwamen er veel vragen of je...
lees verder
Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven....
lees verder
Het brood dat wij eten bak ik zelf. Elke week bak ik 4 broden, 2 voor mijn ouders, en 2 voor...
lees verder

2 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien maandag 28 dec 2015 om 21:56
    Gemaakt op eerste kerstdag, heerlijk! Iedereen vond het lekker, zelfs de 'kieskeurige' eters!
    • Smakelijck dinsdag 29 dec 2015 om 15:16
      Wat leuk!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190