P1030192
Maandag 31 aug 2015

Kerrie-Hummus!

Kikkererwten zijn bijzonder populair. Ze zitten boordevol mineralen maar ook met vezels en antioxidanten. Kikkererwten zijn ook een goede vleesvervanger. Niet verkeerd dus om vaker op het menu te zetten. 

Kikkererwten zijn een belangrijk ingrediënt van bijvoorbeeld falafel en hummus. Deze beide gerechten zijn zeer populair in Mediterrane keukens. Veel Nederlanders moeten echter erg wennen aan de smaak van de kikkererwt. Jammer, want naast gezond is het ook gewoon heel erg lekker. Om het een beetje gemakkelijker te maken heb ik de volgende dip bedacht. In mijn kookboek Gezond & Gevarieerd staat het basisrecept voor hummus. Ook erg lekker, maar wil je wennen aan de smaak van kikkererwten of gewoon een lekkere verrassende dip voor op brood op bij de borrel? Probeer dan deze eens:

Kerrie-Hummus!

Ingrediënten: 

230 gram kikkererwten (glazen pot - demeter), snuf Keltisch zout, flinke snuf cayennepeper, 1 eetlepel Tahin (sesampasta), 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels kerriepoeder, flinke scheut sesam olie, 1 teen knoflook, olijfolie (extra vierge)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een fijne pasta. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een lekkere smeuige en smeerbare dip hebt. 

Deze hummus is heerlijk op brood of met een toastje!

Fijne dag,

Liefs, Williene

Het leuke schaaltje van bovenstaande foto komt van bordenenzo.nl

Het recept van chocoladepasta wat op deze site staat was al flink verouderd. Ik gebruikte...
lees verder
Ook dit jaar is er weer een leuke Smakelijcke moederdagactie! Alle kookboeken van Smakelijck zijn...
lees verder
Nog 1 hapje en dan is het bloggen klaar voor dit jaar! Volgend jaar hoop ik...
lees verder
Héérlijk, (bijna) vakantie! Wie heeft er geen zin in? Of je nou thuis blijft of ver weg gaat,...
lees verder
De 'zonder pakjes en zakjes' recepten vallen in de smaak :-) Ik vind het zelf ook erg leuk om na...
lees verder
Een recept wat her en der over het internet dwarrelt en waarvan ik niet zo snel kan vinden...
lees verder

8 opmerkingen
  • Gisele
    Gisele maandag 14 sep 2015 om 12:56
    Wat is dit lekker! Heb het gemaakt en vond het echt heerlijk. Lekker op rijstwafel, maar ook door de sla. Bedankt Williene!
    • Smakelijck maandag 14 sep 2015 om 15:31
      Leuk! Dankje voor je reactie!
  • Sissi
    Sissi dinsdag 16 feb 2016 om 15:46
    Beste Williene, heel lekker en makkelijk te maken! Veel beter dan de humus uit de supermarkt. Ben er blij mee. Bedankt en groet, S
    • Smakelijck woensdag 17 feb 2016 om 09:08
      Fijn!
  • Viola
    Viola maandag 11 jul 2016 om 16:45
    Dit is echt een van mijn favorieten, zo lekker kan gezond zijn!
    • Smakelijck maandag 11 jul 2016 om 19:32
      Leuk!
  • Je naam...rita
    Je naam...rita dinsdag 19 jul 2016 om 09:08
    klinkt goed. waar koop ik tahin? waar ligt dat ergens in de winkel?
    • Smakelijck dinsdag 19 jul 2016 om 18:05
      Ik koop het tegenwoordig bij de AH, op de biologische afdeling van Bio Today. Maar elke natuurwinkel heeft het ook, het is een sesampasta en meestal ligt het daar bij het broodbeleg, bij de notenpasta's. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190