IMG_4203
Vrijdag 29 jun 2018

Kaasbroodjes!

Vandaag een lekker weekend recept! Dit keer geen zoet recept maar een lekker hartig hapje, namelijk kaasbroodjes! Heel gemakkelijk te maken en érg lekker. je kunt er natuurlijk ook minibroodjes van maken, net wat je zelf wilt :-) 

Fijn weekend! 


Kaasbroodjes!

Ingrediënten voor 6 stuks:

6 plakjes speltbladerdeeg, 125 gram mascarpone, 125 gram geraspte kaas, 1½ theelepel gedroogde peterselie, zout, peper, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt of biologisch)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Meng de mascarpone, geraspte kaas, peterselie voor de vulling in een kom met behulp van een vork. Maak het op smaak met zout en peper.

Verdeel het kaasmengsel over de helft van ieder bladerdeegplakje, op die manier dat je de andere helft er overheen kunt vouwen. Zorg dus dat de randen vrij van kaas blijven zodat je deze stevig kunt dichtdrukken met een vork. Plakt het bladerdeeg niet goed dicht maak het dan een beetje vochtig aan de randen.

Snijd nu met een scherp mes ‘streepjes’ in de bovenzijde van de kaasbroodjes. Klop het ei los en bestrijk ieder broodje met het ei. Bestrooi tenslotte met een klein beetje paneermeel en schuif in de oven.

De broodjes zijn klaar als ze mooi bruin en krokant zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Veel kinderen, maar ook volwassenen zijn niet echt spruitjesfans. Daarom vind ik het wel een...
lees verder
De supermarkt wordt een steeds groter wordende jungle. Een jungle van pakjes, zakjes, potjes en...
lees verder
Het nieuwe jaar is van start gegaan en mijn voornemen is om iedere maand een leuke winactie voor...
lees verder
Vijgen zijn nu volop in het seizoen. Heerlijke, zoete smaak, en wat veel mensen niet weten kun je...
lees verder
Omdat we steeds meer vegetarisch eten en ik het erg leuk vind om de tafel vol te zetten met...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190