IMG_4203
Vrijdag 29 jun 2018

Kaasbroodjes!

Vandaag een lekker weekend recept! Dit keer geen zoet recept maar een lekker hartig hapje, namelijk kaasbroodjes! Heel gemakkelijk te maken en érg lekker. je kunt er natuurlijk ook minibroodjes van maken, net wat je zelf wilt :-) 

Fijn weekend! 

Kaasbroodjes!

Ingrediënten voor 6 stuks:

6 plakjes speltbladerdeeg, 125 gram mascarpone, 125 gram geraspte kaas, 1½ theelepel gedroogde peterselie, zout, peper, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt of biologisch)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Meng de mascarpone, geraspte kaas, peterselie voor de vulling in een kom met behulp van een vork. Maak het op smaak met zout en peper.

Verdeel het kaasmengsel over de helft van ieder bladerdeegplakje, op die manier dat je de andere helft er overheen kunt vouwen. Zorg dus dat de randen vrij van kaas blijven zodat je deze stevig kunt dichtdrukken met een vork. Plakt het bladerdeeg niet goed dicht maak het dan een beetje vochtig aan de randen.

Snijd nu met een scherp mes ‘streepjes’ in de bovenzijde van de kaasbroodjes. Klop het ei los en bestrijk ieder broodje met het ei. Bestrooi tenslotte met een klein beetje paneermeel en schuif in de oven.

De broodjes zijn klaar als ze mooi bruin en krokant zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Hij staat al maanden klaar om te plaatsen, maar vandaag dan éindelijk. Het originele recept is...
lees verder
Als eerste wil ik iedereen het beste wensen voor 2012! Zaterdag wilde ik nog snel iets lekkers...
lees verder
Apfelstrudel is niet moeilijk om te maken en erg lekker. Het is dus zo gemaakt voor een avondje...
lees verder
Vandaag een keer een heerlijk, Hollandse maaltijd. En vooral weer makkelijk, zonder pakje of...
lees verder
Vorige week kreeg ik prachtige kleurpoeders toegestuurd van Magioni. Deze poeders zijn 100%...
lees verder
Vandaag een heel simpel en gemakkelijk koekjesrecept. Zonder geraffineerde suikers, terwijl ze...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190