IMG_4203
Vrijdag 29 jun 2018

Kaasbroodjes!

Vandaag een lekker weekend recept! Dit keer geen zoet recept maar een lekker hartig hapje, namelijk kaasbroodjes! Heel gemakkelijk te maken en érg lekker. je kunt er natuurlijk ook minibroodjes van maken, net wat je zelf wilt :-) 

Fijn weekend! 


Kaasbroodjes!

Ingrediënten voor 6 stuks:

6 plakjes speltbladerdeeg, 125 gram mascarpone, 125 gram geraspte kaas, 1½ theelepel gedroogde peterselie, zout, peper, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt of biologisch)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Meng de mascarpone, geraspte kaas, peterselie voor de vulling in een kom met behulp van een vork. Maak het op smaak met zout en peper.

Verdeel het kaasmengsel over de helft van ieder bladerdeegplakje, op die manier dat je de andere helft er overheen kunt vouwen. Zorg dus dat de randen vrij van kaas blijven zodat je deze stevig kunt dichtdrukken met een vork. Plakt het bladerdeeg niet goed dicht maak het dan een beetje vochtig aan de randen.

Snijd nu met een scherp mes ‘streepjes’ in de bovenzijde van de kaasbroodjes. Klop het ei los en bestrijk ieder broodje met het ei. Bestrooi tenslotte met een klein beetje paneermeel en schuif in de oven.

De broodjes zijn klaar als ze mooi bruin en krokant zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Granola is één van mijn favoriete ontbijtjes. Een heerlijke kom kwark met daarop een flinke...
lees verder
In onze regio is het deze week vakantie! En in de vakantie worden er natuurlijk koekjes gebakken....
lees verder
Afgelopen week kreeg ik de vraag of er nog een Vaderdagtaart op de website kwam... Oeps, nooit...
lees verder
  In het tijdschrift 'De tuin op tafel' (Leuk tijdschrift als je houdt van...
lees verder
Het is crisis in voedingsland. Suiker kan inmiddels écht niet meer en rijstwafels zijn...
lees verder
Met quinoa kun je hele lekkere vega-burgers maken. Dit recept had ik al een tijdje, en daarom nog...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190