IMG_4080
Woensdag 04 apr 2018

Japanse Teriyaki #zonder pakjes en zakjes!

Vandaag weer een heerlijke maaltijd zonder pakjes en zakjes. Deze keer de Japanse Teriyaki. Uiteraard hoop ik dat ook deze weer in de smaak valt, op de andere gerechten zonder pakjes en zakjes heb ik erg leuke reacties gehad. Laat het me gerust weten als je graag een recept op de website ziet verschijnen en of het in de smaak viel.


Ik wens jullie een fijne dag! 

Japanse Teriyaki - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de marinade: 2 eetlepels tamari of sojasaus, 1 eetlepel imkerhoning, 0,5 theelepel gemberpoeder, 0,5 theelepel paprikapoeder, snuf korianderpoeder, snuf cayennepoeder, snuf kaneel, snuf kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak, 2 eetlepels olie

Voor de saus: 2 eetlepels tamari of sojasaus, 0,5 theelepel gemberpoeder, 0,5 theelepel paprikapoeder, snuf korianderpoeder, snuf cayennepeper, zout en peper naar smaak, eventueel 0,5 eetlepel maizena

Verder nodig: zilvervliesrijst, 300 gram biefstuk, 250 gram champignons, bosje lente-ui, 250 gram peultjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 100 milliliter water

Bereiding:

Snijd de biefstukjes in reepjes en laat ongeveer een half uur marineren (en op kamertemperatuur komen) in de marinadebenodigdheden samen met de olie. 

Kook de rijst gaar.

Maak de peultjes schoon, snijd de ui in halve ringen, snijd de lente-ui in stukjes van 1 centimeter en hak de knoflook fijn. Kook de peultjes eventueel een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn.

Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de reepjes biefstuk toe en schep heel kort om en om. Voeg de ui, knoflook, lente-ui, champignons en peultjes toe en bak kort mee. Voeg de ingredienten voor de saus toe, met uitzondering van de maizena. Voeg het water toe en laat nog even 1-2 minuten doorkoken. Je kunt de saus eventueel binden met wat maizena. Klop hiervoor de maizena samen met wat koud water tot een papje en voeg dit beetje voor beetje toe. Laat de saus wat binden en serveer de maaltijd met de rijst.

Tip: 

*Meer groente? Voeg wat prei toe of shiitakes.  

*Wil je deze maaltijd vegetarisch maken? Vervang de biefstuk dan door een goede paddestoelenmix en laat het marineren achterwege. Serveer cashewnoten bij de maaltijd.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Nog meer recepten zonder pakjes en zakjes? Check de receptenindex

Hier is risotto een favoriet gerecht wat we regelmatig eten. Let op dat je echt speciale...
lees verder
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te...
lees verder
In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En...
lees verder
Zoals beloofd het lasage recept! Een heerlijke groente lasagne wat met de pompoen ook een...
lees verder
Al een hele tijd geleden kreeg ik de aanvraag om iets te schrijven over het E-book van Diana...
lees verder

2 opmerkingen
  • Lisanne
    Lisanne zaterdag 23 feb 2019 om 20:50
    Heerlijk recept! Ga een volgende keer wel minder biefstuk doen en wat meer groente, mijn gezin houdt niet zo van dat taaie vlees :-) maar komt zeker vaker op tafel!
    • Smakelijck maandag 25 feb 2019 om 09:53
      Dat kan heel goed inderdaad :-) Of kip gebruiken, kan ook prima.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190