Vrijdag 20 jan 2012

Jamkoekjes!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 

Heerlijk, deze jamkoekjes die in het laatste nummer van de Delicious staan! Echt het proberen waard!

Jamkoekjes!
Ingredienten:
100 gram blanke amandelen, 100 gram roomboter, 100 gram witte basterdsuiker, 100 gram bloem, snuf zout, frambozenjam (bonne maman).

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine, of gebruik evt. amandelmeel. Meng het amandelmeel met de bloem, de suiker, de boter en een snufje zout. Maak hiervan een soepel deeg. Leg het deeg een uur te rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit met behulp van een deegroller en strooi daarbij steeds wat bloem op je deeg om het plakken tegen te gaan.
Steek rondjes uit het deeg van 8cm en van 6cm. Haal uit het rondje van 6 cm een gat met behulp van een kleine uitsteker of bijv. een appelboor.
Leg de deegplakjes op elkaar, en schep in het rondje een klein beetje frambozenjam.
Maak zo het deeg op, leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat en laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Zet ze in een voorverwarmde oven op 175 graden, voor ongeveer een kwartier tot ze mooi goudbruin zijn.

Evt. bestrooien met poedersuiker.

Na de broodbaktips van vorige week vandaag een heerlijk recept voor rozijnenbrood om je tips in...
lees verder
Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De derde editie van Heel Putten...
lees verder
Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
  Alle lezers van Smakelijck een heel gezond, liefdevol én Smakelijck 2016! ...
lees verder
Welke frisdrank is goed voor mij of voor mijn kinderen? Dat is een vraag die regelmatig...
lees verder

3 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 20 jan 2012 om 21:25
    Hoi Jolanda,

    Met amandelen is inderdaad erg lekker!

    Goede tip, van het plastic folie! Het is anders een heel geplak, koekjesdeeg is vaak wat plakkerig. Ga ik de volgende keer eens proberen, dankjewel voor de tip!

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 20 jan 2012 om 19:29
    Ik vergat er nog bij te zetten: groeten van Jolanda.
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 20 jan 2012 om 19:27
    Dit recept ga ik een keer proberen.
    Af en toe maak ik al jamkoekjes, maar dan zonder amandelen, dit lijkt me ook lekker!
    Als ik koekjes bak, doe ik het deeg tussen 2 stukken plastic folie, en rol dan met de deegroller het deeg.
    Het deeg plakt dan niet aan je deegroller.
    Misschien heb je wat aan het idee.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190