IMG_4297
Maandag 23 apr 2018

Italiaanse Risotto #zonder pakjes en zakjes!

Op Facebook was het weer mogelijk om mee te stemmen welk recept je als eerste op de website wilde zien. De Risotto was de grote winnaar, al kwam de Chinese Beef Shanghai er héél dichtbij. Deze staat dus op de lijst om de volgende keer gepost te worden. Ik wens je een fijne dag!

Italiaanse Risotto - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram (kastanje)champignons, 1 courgette, 250 gram risotto-rijst, 125 milliliter creme fraiche, parmezaanse kaas, 600 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist en suiker)

Voor de kruidenmix: 1 theelepel tomatenpuree, 0,5 theelepel oregano (evt. meer naar smaak), 0,5 theelepel paprikapoeder, zout en peper naar smaak

Voor de marinade: 1 teen verse knoflook, 0,5 theelepel verse of gedroogde peterselie, 0,5 theelepel oregano, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de kruiden voor de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Snipper de ui en de knoflook en snijd de champignons in partjes en de courgette in kleine blokjes. 

Verwarm wat olie of boter in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de champignons en de courgette toe en bak even kort mee.

Voeg de risottorijst toe en schep deze even om met de groenten en de kip. Voeg dan de kruidenmix en de bouillon toe. Laat dit al roerend, op laag vuur, zo'n 15 minuten pruttelen. Proef of de rijst gaar is. Risotto hoort een beetje een bite te hebben. Is het nog te vochtig? Laat de risotto dan nog even wat inkoken. Is het te droog, voeg dan nog een scheutje bouillon of water toe.

Maak het geheel op smaak met zout en peper. Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de risotto en meng met de creme fraiche. Laat de risotto zo'n 3 minuutjes staan en roer voor het serveren nog een keer om.

Tips: 

*Meer groente? Serveer de risotto met een rijkgevulde salade.

*Vegetarisch? Laat de kipfilet weg, voeg meer groente toe aan de risotto en serveer met geroosterde cashewnoten.

*Vis in plaats van vlees? Laat de kipfilet weg, en serveer de risotto met een lekkere gebakken witvis, met enkel wat zout en peper.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De beschadigde boeken die ik zaterdag weg deed voor 10 euro waren binnen een kwartier vergeven....
lees verder
Kinderen zijn vaak dol op vissticks. En menig volwassene ook :-) Vooral vissticks met wortels en...
lees verder
Zoals ik in mijn vorige blog 'Ontbijten zonder brood' al uitlegde, is het meest belangrijke...
lees verder
Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is....
lees verder
Vandaag weer een heerlijke maaltijd zonder pakjes en zakjes. Deze keer de Japanse Teriyaki....
lees verder
Wat een heerlijk seizoen is dit toch. Groenten en fruit in overvloed, vers uit de tuin, of zelf...
lees verder

5 opmerkingen
  • Eva
    Eva maandag 07 mei 2018 om 10:03
    Heel erg lekker! Alleen als je gebruik maakt van bouillon kook je dan het water vooraf of kan je ook gewoon koud water en het bouillonblokje toevoegen of maakt het geen verschil?
    • Smakelijck maandag 07 mei 2018 om 10:58
      Ik heb een kokendwaterkraan, dus voeg kokend water en het blokje toe. Maar je kunt ook gerust koud water en blokje toevoegen hoor :-)
    • Smakelijck maandag 07 mei 2018 om 10:58
      Ik heb een kokendwaterkraan, dus voeg kokend water en het blokje toe. Maar je kunt ook gerust koud water en blokje toevoegen hoor :-)
  • Geerke
    Geerke maandag 07 mei 2018 om 11:51
    Hoi Williëne, Afgelopen Zaterdag heb ik het recept. Super lekker was het :) Ik heb de creme fraiche vervangen door haverroom, om het zuivelvrij te maken. Bedankt voor het recept!!
    • Smakelijck maandag 07 mei 2018 om 12:52
      Fijn!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190