IMG_4297
Maandag 23 apr 2018

Italiaanse Risotto #zonder pakjes en zakjes!

Op Facebook was het weer mogelijk om mee te stemmen welk recept je als eerste op de website wilde zien. De Risotto was de grote winnaar, al kwam de Chinese Beef Shanghai er héél dichtbij. Deze staat dus op de lijst om de volgende keer gepost te worden. Ik wens je een fijne dag!


Italiaanse Risotto - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram (kastanje)champignons, 1 courgette, 250 gram risotto-rijst, 125 milliliter creme fraiche, parmezaanse kaas, 600 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist en suiker)

Voor de kruidenmix: 1 theelepel tomatenpuree, 0,5 theelepel oregano (evt. meer naar smaak), 0,5 theelepel paprikapoeder, zout en peper naar smaak

Voor de marinade: 1 teen verse knoflook, 0,5 theelepel verse of gedroogde peterselie, 0,5 theelepel oregano, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de kruiden voor de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Snipper de ui en de knoflook en snijd de champignons in partjes en de courgette in kleine blokjes. 

Verwarm wat olie of boter in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de champignons en de courgette toe en bak even kort mee.

Voeg de risottorijst toe en schep deze even om met de groenten en de kip. Voeg dan de kruidenmix en de bouillon toe. Laat dit al roerend, op laag vuur, zo'n 15 minuten pruttelen. Proef of de rijst gaar is. Risotto hoort een beetje een bite te hebben. Is het nog te vochtig? Laat de risotto dan nog even wat inkoken. Is het te droog, voeg dan nog een scheutje bouillon of water toe.

Maak het geheel op smaak met zout en peper. Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de risotto en meng met de creme fraiche. Laat de risotto zo'n 3 minuutjes staan en roer voor het serveren nog een keer om.

Tips: 

*Meer groente? Serveer de risotto met een rijkgevulde salade.

*Vegetarisch? Laat de kipfilet weg, voeg meer groente toe aan de risotto en serveer met geroosterde cashewnoten.

*Vis in plaats van vlees? Laat de kipfilet weg, en serveer de risotto met een lekkere gebakken witvis, met enkel wat zout en peper.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Dit is mijn favoriete borrelsnack, heerlijke, knapperige gekruide kikkererwten, doen het ook goed...
lees verder
Zoals beloofd het 'recept' voor bladerdeegzoutjes. Vaak heb je een restje bladerdeeg over...
lees verder
  Door de lang aanhoudende kou zijn de seizoengroenten helaas ook wat verlaat. Maar nu...
lees verder
Je zult het vast wel herkennen, de weken voor de zomervakantie wil je nog van alles doen en...
lees verder
Tja, ik wist niet welke titel ik boven dit recept moest zetten,  jullie...
lees verder
Wij zijn geen hele grote broodeters (zelf eet ik eigenlijk vrijwel geen brood), maar zo af en toe...
lees verder

11 opmerkingen
  • Eva
    Eva maandag 07 mei 2018 om 10:03
    Heel erg lekker! Alleen als je gebruik maakt van bouillon kook je dan het water vooraf of kan je ook gewoon koud water en het bouillonblokje toevoegen of maakt het geen verschil?
    • Smakelijck maandag 07 mei 2018 om 10:58
      Ik heb een kokendwaterkraan, dus voeg kokend water en het blokje toe. Maar je kunt ook gerust koud water en blokje toevoegen hoor :-)
    • Smakelijck maandag 07 mei 2018 om 10:58
      Ik heb een kokendwaterkraan, dus voeg kokend water en het blokje toe. Maar je kunt ook gerust koud water en blokje toevoegen hoor :-)
  • Geerke
    Geerke maandag 07 mei 2018 om 11:51
    Hoi Williëne, Afgelopen Zaterdag heb ik het recept. Super lekker was het :) Ik heb de creme fraiche vervangen door haverroom, om het zuivelvrij te maken. Bedankt voor het recept!!
    • Smakelijck maandag 07 mei 2018 om 12:52
      Fijn!
  • Carola
    Carola vrijdag 14 sep 2018 om 18:55
    Wij hebben het vanavond precies volgens recept gemaakt en gegeten en wat werden we er ontzettend blij van! Als ik dit in een restaurant voorgeschoteld zou krijgen zou ik de kok een knuffel geven. Bedankt!
    • Smakelijck vrijdag 14 sep 2018 om 20:04
      Wat leuk om te lezen! Super!
  • anne
    anne dinsdag 09 okt 2018 om 20:43
    Heb je een tip waar ik de 250 gram (kastanje)champignons voor kan vervangen? Recept is super trouwens, maar eet even geen champignons. Bedankt alvast!
    • Smakelijck woensdag 10 okt 2018 om 10:28
      Een andere groente, prei of paprika, hele fijne blokjes pompoen, ook erg lekker!
  • Mariet
    Mariet woensdag 13 feb 2019 om 21:20
    Echt gesmuld vanavond! Zoonlief van 12 keek erg kritisch, maar al snel blij verrast door de heerlijke smaak! Ik kreeg een dikke 8 ( die geef ik aan jou door Williene) dus deze komt zeker bij onze favorieten!
    • Smakelijck donderdag 14 feb 2019 om 11:03
      Wauw, dat is leuk om te horen! Dankjewel!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190