IMG_1947.JPG
Maandag 15 jul 2019

Italiaanse Lasagnette Napoletana – #Zonder pakjes en zakjes


In het wereldgerecht Lasagnette zitten de mini-lasagnevelletjes in het pak. Deze velletjes zijn, bij mijn weten, niet los te koop. Je kunt natuurlijk ook gewoon Lasagnevellen gebruiken als je dat graag wilt, ik heb het opgelost door Farfalle te gebruiken, de zogenaamde 'strikjes'pasta. Toen ik eraan begon vond ik het maar een vreemd gerecht, want waarom niet gewoon lasagne, maar het eet wel erg makkelijk en het schept ook erg makkelijk, doordat je de vellen niet hoeft te snijden. Dus eigenlijk beviel deze manier van lasagne eten wel. En het is natuurlijk weer erg makkelijk om te maken, ook zonder pakje of zakje. Je maakt de saus, doet de pasta er ongekookt bij en de oven doet de rest van het werk. Lekker vakantiegerecht dus ;-) 

Ik heb overigens de spekjes niet toegevoegd, deze kun je optioneel toevoegen, als je dat lekker vindt. Spekjes zijn varkensvlees en dit wil ik zoveel als mogelijk vermijden omdat dit geen gezond vlees is, bovendien is spek E-nummervrij zeer lastig verkrijgbaar. 

Fijne dag! 

Italiaanse Lasagnette Napoletana – Wereldgerecht Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 3-4 personen:

250 gram rundergehakt, ongeveer 600 gram Italiaanse groenten (ui, prei, rode paprika, courgette), 2 tenen knoflook, 300 gram farfalle pasta, 400 milliliter (plantaardige) melk, 1 fles passata (690 gram), 1 komkommer, optioneel 100 gram (vegetarische) spekjes, geraspte kaas en/of mozzarella

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels Italiaanse kruiden, ½ theelepel tijm, snuf cayennepeper, snuf nootmuskaat, 1 eetlepel sojasaus, Keltisch zout en peper

Dressing: ½ theelepel uipoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel peterselie, ½ theelepel oregano, 1 theelepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, kneepje citroensap, snufje kurkuma, Keltisch zout en peper naar smaak, eventueel 1 eetlepel imkerhoning

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het gehakt rul in wat boter of olie. Voeg de groenten en de knoflook toe en eventueel de spekjes als je deze gebruikt. Bak ongeveer 3 minuten mee. Voeg de kruiden van de kruidenmix toe, schep goed om en voeg dan de passata en de melk toe. Maak het geheel goed op smaak met zout en peper.Het is een redelijk dunne saus, in de oven neemt de pasta een gedeelte van het vocht op. 

Schep het groente mengsel om met de pasta (ongekookt). Verdeel dit in een ruime ovenschaal. Bestrooi het gerecht optioneel met geraspte kaas en schuif in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Test voor serveren of de pasta gaar is.

Schaaf de komkommer in dunne plakken. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep om met de komkommerplakjes. Serveer de komkommersalade bij de Lasagnette.

Tips:

Glutenvrij? Gebruik dan een glutenvrije pasta. Grote supermarkten en natuurwinkels hebben diverse soorten glutenvrije pasta o.a. van linzenmeel of kikkererwtenmeel.

Zuivelvrij? Gebruik plantaardige melk en laat de kaas achterwege of gebruik hiervoor edelgistvlokken. Strooi deze dan 5-10 minuten voordat de pastaschotel klaar is over de ovenschotel. 

Vegetarisch? Gebruik in plaat van gehakt linzen of kikkererwten. Je kunt de lasagne ook verder aanvullen met kastanjechampignons.

Meer groente? Serveer een lekkere groene of juist kleurrijke salade bij de Lasagnette. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

In de Allerhande kwam ik het volgende recept tegen. Ik heb het recept hier en daar...
lees verder
Wil je wel eens iets anders met groente, dan is deze pastei een leuke afwisseling op tafel. Het...
lees verder
Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch...
lees verder
Afgelopen week kwam ik in de nieuwste Allerhande deze heerlijke perentaart tegen. Hij zag er...
lees verder
Hier is risotto een favoriet gerecht wat we regelmatig eten. Let op dat je echt speciale...
lees verder
Nog steeds denken veel mensen dat ze er beter aan doen om rietsuiker te gebruiken in plaats van...
lees verder

2 opmerkingen
  • Jac
    Jac dinsdag 16 jul 2019 om 16:33
    Hoi Williene, Ik heb een algemeen vraagje. Als jij je verjaardag houdt 's avonds wat zet je dan op tafel en waar ga je dan mee rond? Er valt namelijk zoveel af als je E-nummervrij wilt doen. Groetjes
    • Smakelijck woensdag 17 jul 2019 om 09:53
      Ha, In de categorie 'hapjes' vind je heel veel leuke ideetjes voor hapjes. Verder ben ik met een verjaardag een stuk makkelijker, veel gasten letten niet op E-nummers, dus dan maak ik het mezelf ook gemakkelijk. Kaas is wel goed E-vrij verkrijgbaar, olijfjes, (halfgedroogde) tomaatjes, eitje met rookvlees, fruitspiesjes, evt. zijn er E-vrije worsten te koop bij sommige slagers, maar ik laat dat eigenlijk altijd weg. Wel diverse soorten kaas, evt. met een chutney, nootjes, etc.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190