Chappati12.JPG
Donderdag 26 sep 2019

Indiase Chappati - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes! 


Indiase Chappati - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 450 gram sperziebonen, 100 gram ijsbergsla, 125 milliliter crème fraîche, 6 chappati’s, volkoren wraps of Libanees platbrood

Indiase Kruidenmarinade: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel curry madras of kerriepoeder, snuf cayennepeper, ½ theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper

Tandoorisaus: 1 theelepel imkerhoning, 1 theelepel tomatenpuree, 1 ½ theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel uienpoeder, ½ theelepel gemberpoeder

Indiase dressing: 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel uienpoeder, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel bieslook, kneepje citroensap, zout en peper, snufje komijn, snufje kurkuma

BereidIng;

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de Indiase kruidenmarinade met 3 eetlepels olie en laat de kipfiletreepjes hier 10 minuten in marineren. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen beetgaar. Meng de crème fraîche met de ingrediënten voor de Tandoorisaus. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Roerbak de kipfilet gaar in een koekenpan in boter of olie. Voeg de gekookte sperziebonen hieraan toe en roerbak dit nog 5 minuten.

Warm de chappati's op in een voorverwarmde oven. Of maak ze zelf volgens onderstaand recept. Meng de Indiase dressing met 2 eetlepels olijfolie en de ijsbergsla. Verdeel wat Tandoorisaus over de warme chappati's en vul deze met het kipmengsel. Serveer met de ijsbergsla.

Tips:

Eet je glutenvrij? Kies van voor bijv. glutenvrije wraps van Terrasana. 

Zuivelvrij? Gebruik plantaardige yoghurt voor de saus. 

Zelf chappiti’s maken? 

Ingredienten voor 6-8 stuks: 

400 gram meel, 1 theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie, warm water

Meng de ingrediënten in een schaal en voeg zoveel water toe tot je een mooi deeg krijgt. Dit zijn enkele lepels. Kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten.

Draai balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetjes. Rol deze balletjes plat tot een wrap. Als het plakt, strooi dan wat meel op je aanrechtblad. Rol uit tot een dunne wrap.

Verwarm een koekenpan (liefst een stalen pan) totdat deze heet is. Bak de chappati’s  in de pan zonder boter of olie. Als er belletjes vormen wacht dan nog even en draai de chappati’s om en bak de andere kant.

Leg de chappati’s na het bakken op een rooster om af te koelen

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Als je gestopt bent met pakjes en zakjes is het belangrijk dat je de kruiden en specerijen...
lees verder
En zijn ze naar je zin? Verdubbel het recept een paar keer zodat je in één keer een...
lees verder
Een lekkere eenvoudige smoothie die je op elk moment van de dag kunt drinken. De heerlijke...
lees verder
Ik mag van de webshop Kitchen & More een prachtige tajine weggeven! Wil jij ook graag...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat aanvragen voor sausjes bij groenten. Kaassausjes, groentesausjes etc....
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190