Maandag 05 dec 2011

Huzarensalade!

Met de feestdagen komt deze heerlijke huzarensalade zeer zeker van pas! Hij is niet moeilijk om te maken, en hij is erg lekker! Lekker om op een stokbroodje te eten, maar ook bij een bbq of gourmet!

Voor 4 a 6 personen:

200 gram (biologisch) kalfsvlees, 200 gram aardappels, 200 gram appels (elstar), 120 gram augurk, halve ui, peper, zout, 2 tl mosterd, 4 el olijfolie, 2 el augurkennat, mayonaise.

Braad het kalfsvlees gaar met zout en peper en laat het afkoelen.
Snijd het vlees, de aardappels, appels, augurk en de ui in hele kleine blokjes. Ik gebruik hiervoor een handig apparaatje van Tupperware. Je kunt ook de quickchef van Tupperware gebruiken, een keukenmachine o.i.d. Het vlees snijd ik wel met de hand.
Kook de aardappelblokjes in ong. 5 min gaar, spoel de blokjes af met koud water.

Voor de mosterdvinaigrette: Meng de mosterd, de olie en het augurkennat met elkaar en voeg zout en peper toe.

Roer nu alle fijngesneden ingredienten door elkaar en roer de mosterdvinaigrette door de salade. Voeg nog 2 a 3 eetlepels mayonaise toe om de huzarensalade smeuig te maken.

Schep de salade in een mooie schaal en versier met gekookte eieren, tomaat, augurk, uitjes etc.

Eet smakelijk!

? Vroeger aten we dit gerecht regelmatig, maar toen gebruikte ik er een potje voor. Nu had ik...
lees verder
Zoals beloofd het lasage recept! Een heerlijke groente lasagne wat met de pompoen ook een...
lees verder
Het volgende recept kwam ik tegen uit de makkelijke keuken van 24kitchen. Het stond in het...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Bij patat is het vaak wel lekker om er wat 'bij' te hebben. Maar als je E-nummervrij gaat eten is...
lees verder
Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte...
lees verder

6 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 05 jul 2013 om 13:33
    kan je de kalfsvlees ook vervangen door een ander soort of iets dat je niet hoef te braden?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 05 jul 2013 om 14:18
      Ja hoor, bijv. door rundvlees. Iets kant en klaars zou ik dan weer niet gebruiken want dat is vaak bewerkt.

      Succes!
  • mieke
    mieke woensdag 04 apr 2012 om 16:02
    Williene,
    Ik ben van plan om de huzarensalade te maken voor de feestdagen.
    Mijn vraag is welke augurken jij gebruikt. Welke zijn e-nummervrij? Ik gebruik wel veel de augurkensticks van Hak. Deze zijn ook e-nummervrij. Kan ik die ook gebruiken voor de salade?
    Kun je de salade een paar dagen bewaren? Zonder dat hij versiert is bedoel ik.

    groeten
    Mieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 04 apr 2012 om 16:24
      Hoi Mieke,

      Ik gebruik de biologische augurken van de AH. Ik denk dat 'echte' augurken lekkerder zijn in de huzaren dan de sticks. Maar van je kunt het proberen natuurlijk :-)

      Je kunt de salade hooguit 1 a 2 dagen van tevoren maken als je 'm goed afdekt. Sowieso is het wel lekker om de smaken even in te laten trekken.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Karen Bouman
    Karen Bouman maandag 22 aug 2016 om 23:43
    Met het mooie warme weer op komst heb ik wel zin om een frisse huzarensalade te maken. Nu zit ik een beetje met de augurken. Alle augurken die ik tot nog toe heb gevonden bevatten allemaal suiker En ik wil zo graag zonder. Tips?
    • Smakelijck dinsdag 23 aug 2016 om 13:31
      In de zure augurken niet. Het is even wennen, maar nu vinden we ze heerlijk ;-) En in de natuurwinkel verkopen ze ook augurken zonder E-nummers en suikers. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190