Maandag 05 dec 2011

Huzarensalade!

Met de feestdagen komt deze heerlijke huzarensalade zeer zeker van pas! Hij is niet moeilijk om te maken, en hij is erg lekker! Lekker om op een stokbroodje te eten, maar ook bij een bbq of gourmet!

Voor 4 a 6 personen:

200 gram (biologisch) kalfsvlees, 200 gram aardappels, 200 gram appels (elstar), 120 gram augurk, halve ui, peper, zout, 2 tl mosterd, 4 el olijfolie, 2 el augurkennat, mayonaise.

Braad het kalfsvlees gaar met zout en peper en laat het afkoelen.
Snijd het vlees, de aardappels, appels, augurk en de ui in hele kleine blokjes. Ik gebruik hiervoor een handig apparaatje van Tupperware. Je kunt ook de quickchef van Tupperware gebruiken, een keukenmachine o.i.d. Het vlees snijd ik wel met de hand.
Kook de aardappelblokjes in ong. 5 min gaar, spoel de blokjes af met koud water.

Voor de mosterdvinaigrette: Meng de mosterd, de olie en het augurkennat met elkaar en voeg zout en peper toe.

Roer nu alle fijngesneden ingredienten door elkaar en roer de mosterdvinaigrette door de salade. Voeg nog 2 a 3 eetlepels mayonaise toe om de huzarensalade smeuig te maken.

Schep de salade in een mooie schaal en versier met gekookte eieren, tomaat, augurk, uitjes etc.

Eet smakelijk!

Biologische voeding is helaas een stuk duurder dan niet biologische voeding. Gelukkig gaan...
lees verder
  Ik wil al mijn lezers een Goed, Gezond en Smakelijck 2013 toewensen! Ik...
lees verder
Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je...
lees verder
Een favoriet wintergerecht hier is toch wel gestoofde rode kool met appeltjes. Wij eten dit met...
lees verder
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor...
lees verder
Het is zover! Smakelijck Zomer ligt bij de drukker en er worden duizenden exemplaren...
lees verder

6 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 05 jul 2013 om 13:33
    kan je de kalfsvlees ook vervangen door een ander soort of iets dat je niet hoef te braden?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 05 jul 2013 om 14:18
      Ja hoor, bijv. door rundvlees. Iets kant en klaars zou ik dan weer niet gebruiken want dat is vaak bewerkt.

      Succes!
  • mieke
    mieke woensdag 04 apr 2012 om 16:02
    Williene,
    Ik ben van plan om de huzarensalade te maken voor de feestdagen.
    Mijn vraag is welke augurken jij gebruikt. Welke zijn e-nummervrij? Ik gebruik wel veel de augurkensticks van Hak. Deze zijn ook e-nummervrij. Kan ik die ook gebruiken voor de salade?
    Kun je de salade een paar dagen bewaren? Zonder dat hij versiert is bedoel ik.

    groeten
    Mieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 04 apr 2012 om 16:24
      Hoi Mieke,

      Ik gebruik de biologische augurken van de AH. Ik denk dat 'echte' augurken lekkerder zijn in de huzaren dan de sticks. Maar van je kunt het proberen natuurlijk :-)

      Je kunt de salade hooguit 1 a 2 dagen van tevoren maken als je 'm goed afdekt. Sowieso is het wel lekker om de smaken even in te laten trekken.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Karen Bouman
    Karen Bouman maandag 22 aug 2016 om 23:43
    Met het mooie warme weer op komst heb ik wel zin om een frisse huzarensalade te maken. Nu zit ik een beetje met de augurken. Alle augurken die ik tot nog toe heb gevonden bevatten allemaal suiker En ik wil zo graag zonder. Tips?
    • Smakelijck dinsdag 23 aug 2016 om 13:31
      In de zure augurken niet. Het is even wennen, maar nu vinden we ze heerlijk ;-) En in de natuurwinkel verkopen ze ook augurken zonder E-nummers en suikers. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190