Nationale Week zonder Vlees!
Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Tientallen supermarkten, producenten, restaurants, pompstations, cateraars, universiteiten, scholen en gemeentes hebben zich bij het initiatief aangesloten. Deze hele week staat Nederland in het teken van minder vlees.
De impact van een week zonder vlees
Een belangrijk argument voor de Nationale Week Zonder Vlees is de positieve impact op het milieu. De productie van 200 gram vlees kost gemiddeld alleen al 1.476 liter water en 1.740 gram CO2 uitstoot. Een dagje zonder vlees is dus de lekkerste en gemakkelijkste manier om iets goeds te doen voor de wereld om je heen. Eén vegetarische maaltijd maakt echt een wezenlijk verschil.
Stichting Nationale Week Zonder Vlees rekent uit dat 25.000 deelnemers die een week geen vlees gegeten hebben goed zijn voor de volgende besparing:
- 661 zwembaden aan water (297.500.500 liter)
- 72 rondjes om de aarde aan CO2 (304.500 kilo CO2)
- 10 savanne olifanten aan vlees (57.500 kilo dierenvlees)
Voor meer informatie en leuke weetjes kijk je op: https://weekzondervlees.nl/
Doe jij ook mee met de Nationale Week Zonder Vlees?
Om je te inspireren heb ik een paar lekkere vegetarische gerechten voor je op een rij gezet:
Salades
Pompoensalade met quinoa en kikkererwten
Salade met linzen en rode biet
HomeMade Vega-burgers
Vegetarische maaltijdsoep
Maaltijden
Winters stamppotje uit de oven
Fijne dag!
Liefs, Williene