Vrijdag 21 feb 2014

Hongaarse Goulashsoep!


Als je fan bent van goulash dan is deze soep ook zeer zeker een aanrader! Heerlijk nu het buiten nog wat koud en guur is, en er de hele middag een soep staat te pruttelen. De licht pittige smaak, het vlees wat zo mals en zacht is door het stoven, mmm!

Eet smakelijck!

Hongaarse Goulashsoep!

Ingrediënten voor 3 personen:
300 gram klapstuk of stoofvlees, 2 paprika's (rood, geel, groen, mag allemaal), 4 uien, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, (keltisch) zout en peper, boter of olie, 1 eetlepel speltmeel, scheut rode wijn

Snijd het vlees in kleine blokjes. Maak de uien en de paprika schoon en snijd ook in blokjes. Smelt een flinke klont roomboter of kokosolie in de pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de ui en paprika toe en bak 5 a 10 minuten mee. Bestrooi met het speltmeel. Schep om en blus af met een liter heet water en een scheut wijn. Maak de soep op smaak met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper en de tomatenpuree. Laat 3 - 4 uur stoven tot het vlees mals is en serveer.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Een echte trend van dit moment zijn freakshakes. Deze enorme calorie-bommen zijn over het...
lees verder
Met deze koude winteravonden is een kom warme chocolademelk zo lekker! Als je terugkomt van...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
Gisteren heerlijk en simpel gegeten. Het recept stond in de nieuwste delicious. Thaise...
lees verder
    Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik...
lees verder
Dit is een heerlijk recept. Je kunt het ook gemakkelijk van tevoren klaarmaken zodat je het 's...
lees verder

6 opmerkingen
  • wilma
    wilma zaterdag 22 feb 2014 om 19:58
    is 4 uien niet veel? Ik moet het verdriedubbelen,dus dat wordt 12 ??? uien?
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 22 feb 2014 om 21:12
      Wij vinden 't heerlijk! Maar je kunt er ook 3 gebruiken, dan worden het er 9!

      Succes!
  • Ieteke
    Ieteke zaterdag 22 feb 2014 om 13:41
    Leuk! Stoofvlees ken ik eigenlijk niet. Gehaktballetjes kunnen er ook wel in denk ik?
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 22 feb 2014 om 19:25
      Bedankt voor je reactie! Goulashsoep is juist zo lekker door het stoofvlees, dus dat zou ik niet vervangen! Succes!
  • Ester
    Ester zondag 22 nov 2015 om 23:34
    Erg lekker! Gemaakt met 2 mega uien en runderpoulet. 's Avonds klaargemaakt in de pan en toen de hele nacht op low in de slowcooker. Mmm
    • Smakelijck maandag 23 nov 2015 om 09:23
      Fijn, Ester!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190