P1040826
Maandag 10 okt 2016

Herfstsalade met linzen en rode biet!

Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om regelmatig terug te laten keren in je menu. Niet voor niets worden peulvruchten aanbevolen om minimaal 1x per week te eten. Peulvruchten zijn rijk aan langzame koolhydraten (en dat is niets om bang voor te zijn), eiwitten, vitamine b, ijzer en calcium! Bovendien bevatten ze ook veel vezels. Ook zijn peulvruchten ideaal als vleesvervanger. Maar vooral is deze salade gewoon érg Smakelijck! 

Fijne dag! 

Herfstsalade met linzen, rode biet en pompoen

Ingredienten voor 2 personen:

75-100 gram (beluga) linzen, 3 rode bieten, 1/4 pompoen, 75 gram gedroogde tomaatjes, 100 gram feta, 2 takjes verse peterselie, Keltisch zout en peper, 1/2 theelepel Baharat kruiden (Jonnie Boer) of paprikapoeder, olijfolie

Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode bieten gaar en verwijder de schil. Schil de kwart pompoen en snijd in dunne parten, besprenkel met olie, zout en peper en bestrooi met de Baharat kruiden. Schuif de pompoen in de oven en rooster gaar in 20-30 minuten. 

Verdeel de linzen over 2 borden. Schik de parten pompoen op de linzen. Snijd de bieten in partjes en verdeel over de salades. Snipper de peterselie en bestrooi hiermee de salades. Verdeel wat zongedroogde tomaatjes over de borden en brokkel er wat feta overheen. De salade is lauw-warm het lekkerst!

Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar en serveer bij de salade. 

Eet Smakelijck!
 

Liefs, Williene

  Vandaag een lekker, gemakkelijk recept voor het komende, lange weekend! Het is zó...
lees verder
Om pannenkoeken te bakken heb je geen speciale mix nodig. Met bloem bak je prima pannenkoeken. En...
lees verder
In mijn 'geheime recept' gaat veel tijd zitten, maar ik moet jullie natuurlijk ook niet...
lees verder
Begin van de zomer kreeg ik de vraag van Kitchen and More of ik een pan van hen wilde reviewen....
lees verder
Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk,...
lees verder
Een nieuwe schoolperiode is alweer een paar weken geleden aangebroken! Elke ochtend worden er...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190