P1040826
Maandag 10 okt 2016

Herfstsalade met linzen en rode biet!

Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om regelmatig terug te laten keren in je menu. Niet voor niets worden peulvruchten aanbevolen om minimaal 1x per week te eten. Peulvruchten zijn rijk aan langzame koolhydraten (en dat is niets om bang voor te zijn), eiwitten, vitamine b, ijzer en calcium! Bovendien bevatten ze ook veel vezels. Ook zijn peulvruchten ideaal als vleesvervanger. Maar vooral is deze salade gewoon érg smakelijck! 


Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om regelmatig terug te laten keren in je menu. Niet voor niets worden peulvruchten aanbevolen om minimaal 1x per week te eten. Peulvruchten zijn rijk aan langzame koolhydraten (en dat is niets om bang voor te zijn), eiwitten, vitamine b, ijzer en calcium! Bovendien bevatten ze ook veel vezels. Ook zijn peulvruchten ideaal als vleesvervanger. Maar vooral is deze salade gewoon érg Smakelijck! 

Fijne dag! 

Herfstsalade met linzen, rode biet en pompoen

Ingredienten voor 2 personen:

75-100 gram (beluga) linzen, 3 rode bieten, 1/4 pompoen, 75 gram gedroogde tomaatjes, 100 gram feta, 2 takjes verse peterselie, Keltisch zout en peper, 1/2 theelepel Baharat kruiden (Jonnie Boer) of paprikapoeder, olijfolie

Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode bieten gaar en verwijder de schil. Schil de kwart pompoen en snijd in dunne parten, besprenkel met olie, zout en peper en bestrooi met de Baharat kruiden. Schuif de pompoen in de oven en rooster gaar in 20-30 minuten. 

Verdeel de linzen over 2 borden. Schik de parten pompoen op de linzen. Snijd de bieten in partjes en verdeel over de salades. Snipper de peterselie en bestrooi hiermee de salades. Verdeel wat zongedroogde tomaatjes over de borden en brokkel er wat feta overheen. De salade is lauw-warm het lekkerst!

Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar en serveer bij de salade. 

Eet Smakelijck!
 

Liefs, Williene

Deze koekjes zijn zó schattig. Maak ze met verschillende toppings, dat ziet er gelijk feestelijk...
lees verder
  Mmm, heerlijk deze knapperige uienringen. Een lekker hapje voor oudejaarsavond...
lees verder
Soezen zijn erg leuk om te maken. Het is erg makkelijk en de ingredienten heb je waarschijnlijk...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat vragen over mayonaise. Welke ik gebruik en of ik ook een recept had....
lees verder
Afgelopen week kon je meestemmen op Social Media welk Kip-kerrie gerecht je graag eerst op...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190