P1040826
Maandag 10 okt 2016

Herfstsalade met linzen en rode biet!

Een heerlijke, herfstige salade met herfstgroenten en linzen. Die laatste zijn erg belangrijk om regelmatig terug te laten keren in je menu. Niet voor niets worden peulvruchten aanbevolen om minimaal 1x per week te eten. Peulvruchten zijn rijk aan langzame koolhydraten (en dat is niets om bang voor te zijn), eiwitten, vitamine b, ijzer en calcium! Bovendien bevatten ze ook veel vezels. Ook zijn peulvruchten ideaal als vleesvervanger. Maar vooral is deze salade gewoon érg Smakelijck! 

Fijne dag! 

Herfstsalade met linzen, rode biet en pompoen

Ingredienten voor 2 personen:

75-100 gram (beluga) linzen, 3 rode bieten, 1/4 pompoen, 75 gram gedroogde tomaatjes, 100 gram feta, 2 takjes verse peterselie, Keltisch zout en peper, 1/2 theelepel Baharat kruiden (Jonnie Boer) of paprikapoeder, olijfolie

Dressing: 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode bieten gaar en verwijder de schil. Schil de kwart pompoen en snijd in dunne parten, besprenkel met olie, zout en peper en bestrooi met de Baharat kruiden. Schuif de pompoen in de oven en rooster gaar in 20-30 minuten. 

Verdeel de linzen over 2 borden. Schik de parten pompoen op de linzen. Snijd de bieten in partjes en verdeel over de salades. Snipper de peterselie en bestrooi hiermee de salades. Verdeel wat zongedroogde tomaatjes over de borden en brokkel er wat feta overheen. De salade is lauw-warm het lekkerst!

Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar en serveer bij de salade. 

Eet Smakelijck!
 

Liefs, Williene

Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder
Zoals ik al schreef, het weer is er nog niet echt naar, maar ijsjes gaan er meestal...
lees verder
Een recept wat her en der over het internet dwarrelt en waarvan ik niet zo snel kan vinden...
lees verder
Het ligt al een tijd bij mij op de boekenplank: Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman in...
lees verder
Dit heerlijke brood is lekker om te eten bij een lekkere kom soep, als lunch of wanneer je...
lees verder
Knoflooksaus heb ik al een aantal keren op de site gepost, maar steeds bij een gerecht. Zodoende...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190