IMG_4447
Vrijdag 25 mei 2018

Healthy Freakshake: Munt-chocolade!

Een echte trend van dit moment zijn freakshakes. Deze enorme calorie-bommen zijn over het algemeen niet zo heel gezond. Maak daarom deze lekkere, gezonde versie van de freakshake! Ook leuk om te serveren bij een High Tea of een feestje. En omdat het dit weekend fantastisch lekker weer wordt, kun je lekker in de tuin ploffen met deze lekkere shake :-) 


Een echte trend van dit moment zijn freakshakes. Deze enorme calorie-bommen zijn over het algemeen niet zo heel gezond. Maak daarom deze lekkere, gezonde versie van de freakshake! Ook leuk om te serveren bij een High Tea of een feestje. En omdat het dit weekend fantastisch lekker weer wordt, kun je lekker in de tuin ploffen met deze lekkere shake :-) 

Healthy Freakshake – Munt-chocolade

Ingrediënten voor 2 personen – afhankelijk van de grootte van de glazen:

Voor de shake: 250 milliliter kokosmelk, 1 avocado, 1 bevroren banaan in plakjes, 10 blaadjes verse munt, 2 eetlepels rijststroop

Voor de topping: 125 milliliter biologische slagroom of kokosroom, 30 gram pure chocolade, 25 gram gehakte pistachenoten, stukjes chocolade of rocks, verse munt

Verder nodig: Blender, mixer, leuke rietjes, mooie glazen

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain marie. Dip de randen van twee leuke mokken of glazen in de gesmolten chocolade. Dip de rand in de gehakte pistachenoten en laat wat hard worden. Druppel wat chocolade in de glazen zodat er leuke druppels chocolade in het glas vallen. Laat de chocolade in de glazen goed hard worden in de koelkast.

Klop de room stijf met wat vanillepoeder en wat rijststroop. Doe in een spuitzak met kartelrand, leg tot gebruik in de koeling.

Doe de ingrediënten voor de shake in een blender en maal deze helemaal fijn. Schenk de shake in de glazen. Spuit een mooie toef room op de glazen. Rasp wat pure chocolade over de room, en maak het af met de overgebleven gehakte pistachenootjes. Steek eventueel wat pure chocolade in de room of gebruik hiervoor de hazelnootrocks van ‘Lovechock’. Steek leuke rietjes in de room en maak het af met een blaadje verse munt.

Serveer de freakshake direct.

Wil je deze shake Vegan maken? Gebruik in plaats van slagroom kokosroom en je hebt ‘m helemaal Vegan!

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder
Er werd mij eens gevraagd naar mijn recept voor bbq-saus. Nu heb ik zelf een redelijk bewerkelijk...
lees verder
Een recept van een wereldgerecht, zonder pakjes en zakjes. Vandaag de quesadilla's. Een...
lees verder
Al een hele tijd geleden kreeg ik de aanvraag om iets te schrijven over het E-book van Diana...
lees verder
Je kent ze vast wel. De appelbollen van La Place. Heerlijk vind ik ze. Zo af en toe dan. Ik was...
lees verder

2 opmerkingen
  • Geerke
    Geerke dinsdag 29 mei 2018 om 15:58
    Hoi Williene, Kan i.p.v kokosmelk ook amandelmelk proberen? Alvast bedankt voor je antwoord!
    • Smakelijck woensdag 30 mei 2018 om 09:39
      Ja hoor!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190