P1010573
Woensdag 04 mrt 2015

Havermout met dadels!

Tegenwoordig ben ik dol op deze havermoutpap. Als ontbijt of als lunch, ik vind 'm heerlijk. En als je geen fan bent van havermoutpap, op deze manier heb ik het leren eten, dus ik zou zeggen: probeer het eens!

En ben je benieuwd naar nog meer recepten met havermout? Bekijk dan eens de Receptenindex! Heb je al gezien dat je nu in één oogopslag kunt zien of een recept glutenvrij, zuivelvrij, eivrij of suikervrij (en dan bedoel ik: vrij van geraffineerde suikers) is? Heel handig!


Tegenwoordig ben ik dol op deze havermoutpap. Als ontbijt of als lunch, ik vind 'm heerlijk. En als je geen fan bent van havermoutpap, op deze manier heb ik het leren eten, dus ik zou zeggen: probeer het eens!

En ben je benieuwd naar nog meer recepten met havermout? Bekijk dan eens de Receptenindex! Heb je al gezien dat je nu in één oogopslag kunt zien of een recept glutenvrij, zuivelvrij, eivrij of suikervrij (en dan bedoel ik: vrij van geraffineerde suikers) is? Heel handig!

Havermout met dadels!

Ingrediënten:

250 milliliter ongezoete amandelmelk, 50 gram fijne havermout, 3-4 medjouldadels, 1 theelepel kaneelpoeder, geschaafde amandelen

Bereiding:

Breng de amandelmelk met de havermout aan de kook. Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit. Smelt een klontje roomboter of kokosolie in de pan en verwarm de dadels tot ze lekker warm en kleverig worden. Kook de havermoutpap een paar minuutjes door en roer de kaneel erdoor. Serveer in een schaaltje met de warme dadels bovenop en garneer met wat geschaafde amandelen. Lekker!

 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Het is weer bijna December, tijd voor een leuke actie! Wellicht heb je het al ontdekt, maar de...
lees verder
Een tijdje geleden kon er gekozen worden voor het meest misleidende product op de site van...
lees verder
Heb je al iets lekkers voor komend weekend of voor Sinterklaasavond in gedachten? Wellicht brengt...
lees verder
Na de broodbaktips van vorige week vandaag een heerlijk recept voor rozijnenbrood om je tips in...
lees verder
Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte...
lees verder
Hier in het midden van het land is het inmiddels heerlijk zomervakantie! Lekker uitslapen, geen...
lees verder

8 opmerkingen
  • Willeke
    Willeke woensdag 30 mrt 2016 om 11:01
    Havermoutpap met melk lijkt me niets, maar deze is echt heel lekker!!!!!
    • Smakelijck woensdag 30 mrt 2016 om 14:40
      Fijn! Leuk om te lezen!
  • Geerke
    Geerke vrijdag 23 sep 2016 om 18:33
    Hoi Williene, Staat dit recept ook in het winterboek? Zo ja, welke bladzijde? Bedankt alvast voor je reactie!
    • Smakelijck vrijdag 23 sep 2016 om 20:29
      Nee, deze staat niet in winter.
  • Geerke
    Geerke vrijdag 23 sep 2016 om 21:54
    Kan ik er ook kokosgranola door doen i.p.v dadels?
    • Smakelijck maandag 26 sep 2016 om 09:06
      Ja hoor!
  • Jet
    Jet vrijdag 30 mrt 2018 om 11:56
    Hanoi Willine, Is dit recept voor 1 of 2 personen! Groetjes
    • Smakelijck vrijdag 30 mrt 2018 om 14:09
      Voor 1 persoon :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190