Vrijdag 03 mei 2013

Hartige taart met kruidenroom!



Deze vrolijke taart ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook heerlijk! Het recept is een recept uit de Delicious en heb ik hier en daar aangepast. De originele bodem is met bladerdeeg. Bladerdeeg is gemaakt van witmeel. Als je dit liever niet wilt gebruiken dan kun je hiervoor ook zelf een hartige taartbodem maken met speltmeel zoals in dit recept.

Hartige lente taart met kruidenroom!

Ingrediënten:
5 wortels, 6 groene asperges, 6 witte asperges, handje vol doperwten, 4 eitjes, 1 biologische citroen, handje vol peterselie en basilicum, 1 rol vers bladerdeeg (bijv. Tante Fanny), 200 gram roomkaas (bijv. monchou), 100 gram creme fraiche, 1 teen knoflook

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de wortels en asperges schoon en halveer ze in de lengte. Kook ze in water met de doperwten ongeveer 3-5 minuten.
Maak de citroen schoon en rasp de schil. Hak de kruiden fijn. Meng de kruiden met de citroenrasp, de uitgeknepen teen knoflook, roomkaas en creme fraiche. Maak op smaak met zout en peper.

Giet de groenten af. Vet een vorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Bestrijk de bodem van het deeg met de kruidenroom. Leg de wortels en asperges om en om in de room en bestrooi met de tuinerwten. Bestrooi met zout en peper en schuif in de oven voor ongeveer een half uur tot het bladerdeeg bruin en gaar is.

Kook ondertussen de eieren hard, pel en halveer ze.

Verdeel de eitjes over de taart en bestrooi met nog wat verse groene kruiden. Serveer direct.

Eet smakelijck!

Vandaag een lekker zomers recept van Teus! Ook met dit recept kun je weer lekker varieren door...
lees verder
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
Een lekkere pittige maaltijdsoep. Past uitstekend bij de rijsttafel-gerechten die al eerder zijn...
lees verder
Begin van de zomer kreeg ik de vraag van Kitchen and More of ik een pan van hen wilde reviewen....
lees verder
Deze heerlijke zalmsalade is lekker op brood, op een stokbroodje of toastje bij de borrel. De...
lees verder
  Ik kon er uiteraard op wachten. Een recensie over mijn boek die het niet eens was met...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 04 mei 2013 om 11:34
    Een heerlijke taart!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 04 mei 2013 om 20:51
      Leuk dat je 'm al gemaakt hebt! En fijn dat het heeft gesmaakt!
  • kirsten
    kirsten donderdag 19 feb 2015 om 22:57
    Goedeavond Kan ik ook iets anders dan asperges gebruiken?
    • Smakelijck vrijdag 20 feb 2015 om 10:18
      Ja hoor, dat kan. Je kunt veel groenten in je hartige taart gebruiken zoals wortels, courgette, prei, tomaat, etc. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190