Maandag 30 dec 2013

Haringsalade!



Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van oliebollen. Zelf ben ik op oudjaarsavond meer van de hartige hapjes en niet zo van de oliebollen. Die laat ik dus lekker aan me voorbij gaan. Maar ik kan me voorstellen dat je zelf wel graag aan het bakken gaat. Zelf hebben we dit ook jaren gedaan, maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind, niet omdat ik ze lekker vind... Als je toch graag wilt bakken en je wilt dat ook nog een beetje verantwoord doen kun je altijd de bloem in een recept vervangen door bijvoorbeeld speltbloem. En bedenk je dat het een traditie is die je (waarschijnlijk) maar 1x in een jaar doet, dus ik zou zeggen, geniet ervan, hoe je ze ook bakt ;-)

Zoals ik al zei, ik ben meer van de hartige hapjes (is ook pas gekomen na het stoppen met suiker, hoor ;-)) op oudjaarsavond, maar ook op een verjaardag of feestje is deze salade heel geschikt. Het is een gemakkelijk te maken recept en net even iets anders dan de gewone haring op een roggebroodje met uitjes.

Haringsalade op roggebrood!

Ingrediƫnten:
2 haringen, 1/2 appel, 1/2 ui of sjalot, 2 augurken (natuurwinkel), paar sprietjes bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, zout en peper, roggebrood (natuurwinkel)

Snijd de haring, de appel, ui en augurken in hele fijne blokjes. Snipper de bieslook fijn. Meng alles door elkaar en maak de salade aan met creme fraiche. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de salade op gesneden vierkantjes roggebrood.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

De eerste spinazie ligt nu echt in de winkel, en wellicht kunnen een aantal het al uit eigen tuin...
lees verder
  In mijn vakantie had ik mooi de tijd om te lezen. Al een hele tijd stond het boek...
lees verder
Vandaag is mijn verjaardag, en wie jarig is trakteert! Daarom verloot ik een prachtige set van...
lees verder
Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de...
lees verder
Aanstaande zondag is het moederdag, en of je hier nu wel of niet bij stil staat, een lekkere...
lees verder
Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder

2 opmerkingen
  • Olga Garces
    Olga Garces donderdag 02 jan 2014 om 15:00
    Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 03 jan 2014 om 18:57
      Thanks, I'll take a look at that site!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190