Maandag 30 dec 2013

Haringsalade!


Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van oliebollen. Zelf ben ik op oudjaarsavond meer van de hartige hapjes en niet zo van de oliebollen. Die laat ik dus lekker aan me voorbij gaan. Maar ik kan me voorstellen dat je zelf wel graag aan het bakken gaat. Zelf hebben we dit ook jaren gedaan, maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind, niet omdat ik ze lekker vind... Als je toch graag wilt bakken en je wilt dat ook nog een beetje verantwoord doen kun je altijd de bloem in een recept vervangen door bijvoorbeeld speltbloem. En bedenk je dat het een traditie is die je (waarschijnlijk) maar 1x in een jaar doet, dus ik zou zeggen, geniet ervan, hoe je ze ook bakt ;-)

Zoals ik al zei, ik ben meer van de hartige hapjes (is ook pas gekomen na het stoppen met suiker, hoor ;-)) op oudjaarsavond, maar ook op een verjaardag of feestje is deze salade heel geschikt. Het is een gemakkelijk te maken recept en net even iets anders dan de gewone haring op een roggebroodje met uitjes.

Haringsalade op roggebrood!

Ingrediënten:
2 haringen, 1/2 appel, 1/2 ui of sjalot, 2 augurken (natuurwinkel), paar sprietjes bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, zout en peper, roggebrood (natuurwinkel)

Snijd de haring, de appel, ui en augurken in hele fijne blokjes. Snipper de bieslook fijn. Meng alles door elkaar en maak de salade aan met creme fraiche. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de salade op gesneden vierkantjes roggebrood.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Nog een recept waar veel vraag naar is. Want hoe maak je een lekkere jus? Heel makkelijk en je...
lees verder
Afgelopen zaterdag zaten we gezellig te lunchen in Haarlem. Op de kaart stond deze...
lees verder
Favoriet als tussendoortje of bij het ontbijt, smoothies doen het hier altijd goed. Je kunt er...
lees verder
Dit recept bewijst dat koken met pure ingrediënten echt niet heel veel meer tijd kost en ook...
lees verder
  Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe! ...
lees verder
Sommigen konden er maar moeilijk op wachten, maar hier is hij dan: de Zuid-Afrikaanse Bobotie. Ik...
lees verder

2 opmerkingen
  • Olga Garces
    Olga Garces donderdag 02 jan 2014 om 15:00
    Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 03 jan 2014 om 18:57
      Thanks, I'll take a look at that site!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190