Maandag 28 jan 2013

Groentesap!


Op verzoek van velen: recepten voor groente- en fruitsapjes. Ik hoop steeds tussendoor hier nieuwe recepten van te plaatsen. Ook een beetje met het seizoen mee. Er staan er al een aantal op mijn site, deze kun je opzoeken via de receptenindex.

Ben zelf niet zo'n fan van gemengde groentesappen. Ze zijn gezond, maar ik kan nog steeds niet echt wennen aan de smaak. Ik drink liever een glas leeg van 1 soort groenten, bijv. bietensap, wortelsap of tomatensap. Maar voor de afwisseling is deze ook wel goed. Wil je de sap dunner dan kun je er wat extra sinaasappelsap bij doen. Je kunt ook een biet toevoegen en dan wat meer sinaasappelsap toevoegen.

Dit recept is een aanpassing op een recept van Kris Verburgh.

Ingrediënten:
Sap van 3 persinaasappels + vruchtvlees, 1 wortel, 1,5 stengel bleekselderij, 1 appel, 1 glas rode bietensap of 1 rode biet.

Pers de sinaasappels uit en voeg wat van het vruchtvlees toe. Maak de groenten schoon en doe alles in de blender en maak er sap van.



Afgelopen week heb ik rechts aan de site een kopje Sinterklaasrecepten toegevoegd. Of beter...
lees verder
De ontbijtkoek heeft veel teweeg gebracht op deze blog ;-) Bij de één lukte hij goed, bij de...
lees verder
Dit heerlijke brood is lekker om te eten bij een lekkere kom soep, als lunch of wanneer je...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Afgelopen zondag was mijn zoontje jarig. Maandag mocht hij op school trakteren. Al ruim een...
lees verder
Vorige week kwam in de facebookgroep van Smakelijck een nieuw product voorbij. Namelijk,...
lees verder

6 opmerkingen
  • Annemarie
    Annemarie zondag 07 apr 2013 om 20:03
    Hoi Williene,

    Misschien een domme vraag, hoor, maarre, die rode biet, moet je die er 'rauw' (dus alleen geschild in doen) of moet je 'em eerst koken...? Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes, Annemarie
    • Annemarie
      Annemarie donderdag 11 apr 2013 om 19:24
      dank je wel! Dat schillen zal ik niet gauw vergeten... :-) Ik wist niet dat je bij rauw geen 'last' van nitraat/nitriet hebt. Weer wat geleerd!
      Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 20:01
      ... En wel even schillen ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 apr 2013 om 20:00
      Ha,

      Het kan allebei! Als je het rauw doet heb je geen last van nitraat/nitriet.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 29 jan 2013 om 10:14
    Leuk...Ik ben benieuwd. Deze ga ik zeker proberen.

    Heb hier wel wortelsap staan, zou dat er ook door heen kunnen? En hoeveel zou dan genoeg zijn? (1 thee kopje of is dat te veel?).
    Wat een vragen he. haha.

    Gr.
    Evelien

    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 29 jan 2013 om 15:59
      Ja hoor, dan vervang je de wortel door een glas wortelsap. Dat kan prima.

      Succes!

      Groetjes, Williene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190