Dinsdag 28 feb 2012

Groentensoep!

Voor de soepliefhebbers weer een soeprecept! Dit keer groentensoep!
 
Ingredienten:
1 liter bouillon (vers getrokken runder (evt. met stukjes poulet), groentenbouillon, of van Naturcompagnie), gehaktballetjes (naar smaak), handje vermicelli, soepgroenten (prei, wortel, bloemkool, bleekselderij, selderij, maggiplant etc.) zout en peper
 
Breng de bouillon met de gehaktballetjes aan de kook. Voeg een handje vermicelli toe en de gesneden soepgroenten. Laat de soep op laag vuur pruttelen tot hij gaar is (ong. 20 min.) Breng de soep op smaak met zout en peper en evt. nog wat bouillonpoeder van dr. Vogel.. Voeg op het laatst nog wat versgesneden peterselie toe.
 
Eet smakelijck!
Het seizoen van het zomerfruit is al een beetje voorbij, maar toch nog een blog over het...
lees verder
Tijdens deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken! Vandaar dat ik een aantal lekkere en...
lees verder
Nog steeds denken veel mensen dat ze er beter aan doen om rietsuiker te gebruiken in plaats van...
lees verder
        Ik wens iedereen hele fijne en goede Kerstdagen toe!...
lees verder
Zoals ik al schreef, het weer is er nog niet echt naar, maar ijsjes gaan er meestal...
lees verder
  20 Bespaar tips om biologisch te eten: *Koop groenten en fruit van het seizoen....
lees verder

9 opmerkingen
 • Klaasje
  Klaasje dinsdag 28 feb 2012 om 11:39
  Zo maak ik de soep ook, maar er gaat heel veel zout in. Ik gebruik 10 gram. Ik dacht de 1e keer, dat is veel, maar met minder is het heel flauw. Maar zo kun je de soep prima eten, en heb je helemaal geen pakjes meer nodig.
  Ik gebruik ook kruidenbuiltjes tijdens het trekken van het bot en poulet, ruitk altijd zo lekker!
  Gr, Klazina
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 28 feb 2012 om 14:25
   Ha Klazina,

   Leuk dat je het ook zo maakt! Klopt, er gaat best veel zout in. Ik trek meestal zelf bouillon en die maak ik dan al flink op smaak met zout. Dan hoef ik in de soep niet meer zo heel veel toe te voegen.

   Mensen zijn altijd verbaasd dat ze zoveel zout moeten gebruiken als je alles zelf maakt. Maar ze hebben niet door dat de pakjes en zakjes voor meer dan de helft(!) bestaan uit zout. Ze voegen zelf dus hetzelfde toe, maar dat heb je niet door. Kruidenbuiltjes kun je inderdaad ook gebruiken voor extra smaak!

   Groetjes, Williene
 • Willemijn
  Willemijn zaterdag 18 okt 2014 om 18:36
  Wow! 10 gram zout?? Als beginnende koker, nam ik bovenstaande aan :) Maar 10 gram zout is voor ons wat teveel. Heb er maar flink weer wat water bij gedaan om het weer een beetje in balans te krijgen. Zo zie je maar weer: smaken verschillen :) wel een lekker soepje!
  • Smakelijck maandag 20 okt 2014 om 10:18
   Ik moest even kijken waar je 10 gram zout vandaan haalde, maar zie het staan bij bovenstaande reactie ;-) Zout is héél persoonlijk. Je kunt 't beste kleine beetjes toevoegen en dan steeds proeFijnven tot je het zout genoeg vindt. Fijn dat het toch is goed gekomen met je soep ;-)
 • Marjolein
  Marjolein donderdag 20 nov 2014 om 19:48
  Hoi Williene, Voor hoeveel personen is dit recept? Groetjes, Marjolein
  • Smakelijck donderdag 20 nov 2014 om 20:09
   Dit recept is voor zo'n 4 personen.
 • angelique
  angelique woensdag 10 dec 2014 om 15:07
  Hallo, Ik heb deze soep gemaakt, alleen heb veelste veel over. Kan ik dit ook in vriezen? En hoelang is het dan houdbaar? Ik heb de soep gemaakt met groenten bouillon van Naturcompagnie.
  • Smakelijck woensdag 10 dec 2014 om 18:11
   Groentesoep invriezen heb ik geen ervaring mee. Het lijkt me niet zo lekker, eerlijk gezegd, maar als je de keuze hebt tussen invriezen of weggooien zou ik het proberen.
 • Marieke
  Marieke woensdag 05 aug 2015 om 20:56
  Ik vries mijn soep heel vaak in als ik over heb. Altijd handig om 'bij de hand' te hebben. En het smaakt prima. Vers is het natuurlijk het lekkerst, maar dat vind ik met alles zo.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190