05-02-2020

Groene curry - Boemboe #Zonder pakjes en zakjes

 

Groene curry - Boemboe Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet of kipdijfilet, 1 ui, 2 tenen knoflook, 400 gram sperziebonen, 125 gram taugé, optioneel ½ chilipeper, 300 milliliter kokosmelk, 200 gram zilvervliesrijst voor erbij

Kruidenmix: ½ -1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 1 theelepel citroengraspoeder, Keltisch zout en peper, optioneel 1 eetlepel palmsuiker

Bereiding:

Maak de bonen schoon en kook de bonen in 5 minuten beetgaar. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en de knoflook en als je deze wilt gebruiken, de chilipeper. Snijd de kip in blokjes. Verhit wat boter of olie in een pan en bak de kip rondom goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe samen met de kruidenmix en laat even meebakken. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Schep de bonen en de taugé door de saus en verwarm nog even goed door. Serveer de curry met de rijst.

Lekker met cashewnoten of gehakte pinda’s en een frisse salade. Je kunt ook denken aan het toevoegen van extra groenten. Bijvoorbeeld een rode paprika of wat champignons.

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door in parten gesneden kastanjechampigons of blokjes tempeh of tofu.

Eet Smakelijck,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Sule
    Sule vrijdag 10 nov 2023 om 17:14
    ga ik deze recept voor de twee keer maken vandaag echt super lekker! Ipv kip ga ik vandaag bloemkool gebruiken echt heerlijk ????
    • Smakelijck maandag 13 nov 2023 om 10:23
      Leuk! Veel succes, met bloemkool lijkt me inderdaad ook heerlijk.
Laat een bericht achter!
279