IMG_4218
Woensdag 18 apr 2018

Griekse Kofta #zonder pakjes en zakjes!

Veel recepten voor de website maak ik maar 1x. Ik maak graag nieuwe gerechten en recepten klaar en ben veel aan het experimenteren in de keuken. Maar er zijn absolute toppers die ik zeker vaker ga maken. En daar is dit recept er één van. We hebben er allemaal heerlijk van gegeten, zelfs de kinderen :-) Alleen met rijst maak ik hen absoluut niet blij, dus voor hen doe ik er aardappeltjes uit de oven bij. 

Nieuwsgierig naar meer gerechten zonder pakjes en zakjes? Kijk dan even in de index.

Griekse Kofta - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de kruidenmix: 25 gram volkorenpaneermeel (of gebruik glutenvrije crackers), 1 fijngesnipperde sjalot, 0,5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 0,5 theelepel baharatkruiden (of paprikapoeder), 1 ei, zout en peper naar smaak

Voor de sausmix: 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel komijnpoeder, 0,5 theelepel gedroogde tijm, flinke snuf kaneelpoeder, zout en peper naar smaak

Verder nodig: 350 gram rundergehakt, 400 gram hele tomaten uit pot of biologisch uit blik, 2 verse tomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 courgette, zilvervliesrijst, 1 theelepel paprikapoeder, 150 milliliter water

Bereiding:

Kneed het gehakt samen met de kruidenmix en maak hiervan ongeveer 6-8 rolletjes van zo'n 5-6 centimeter lang.

Kook de rijst gaar met een theelepel paprikapoeder. 

Snijd de ui en de knoflook fijn, de courgette in plakjes en de verse tomaten in blokjes. Smelt wat roomboter, ghee of olijfolie in een ruime pan en braad hierin de gehaktrolletjes rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg de courgetteplakjes toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee. Snijd de tomaten uit pot of blik grof en voeg de verse tomaten en de tomaten uit pot of blik toe met de ingredienten voor de sausmix. Vul de pot van de tomaten met water en voeg dit toe aan de saus (ongeveer 150 milliliter water). Laat de saus nog even een paar minuutjes doorstoven. Voeg iets meer water toe als de saus te dik wordt, of laat wat meer inkoken als de saus nog te waterig is.

Serveer de Kofta met de paprika-rijst. 

Tips voor meer groente:

*Serveer de kofta met een lekkere gevulde salade met bijvoorbeeld feta, zongedroogde tomaatjes en olijven.

*Aan de saus kun je ook een rode paprika in blokjes toevoegen. Voeg deze toe gelijk met de courgette.

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Voor een verjaardag is het altijd weer een kunst om lekkere hapjes te maken. De een vindt het...
lees verder
Een recept wat her en der over het internet dwarrelt en waarvan ik niet zo snel kan vinden...
lees verder
Chocolademousse vind ik zelf een bijzonder lekker toetje, maar veel mensen krijgen de...
lees verder
Tegenwoordig ben ik dol op deze havermoutpap. Als ontbijt of als lunch, ik vind 'm heerlijk. En...
lees verder
Bedenk dat elke stap die je zet richting gezonder en bewuster eten er één is. Ook al is het...
lees verder
Mijn man is jaren geleden voor zijn werk enkele keren in India geweest. Sindsdien is hij...
lees verder

2 opmerkingen
  • Nienke
    Nienke woensdag 20 jun 2018 om 14:25
    Klinkt goed! Zou het ook met alleen verse tomaten kunnen, ipv tomaten uit blik?
    • Smakelijck woensdag 20 jun 2018 om 20:49
      Ja hoor, zeker. Zeker nu de tomaten in het seizoen komen. Wel even wat langer laten stoven zodat ze wat zachter worden.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190