P1030684
Woensdag 23 dec 2015

Gevulde sterren! #Kerst2015

Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla! 


Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla! 

Gevulde sterren

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en zuivelvrij​

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

150 gram gemengde paddenstoelen, 2 takjes verse tijm, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 eetlepel tamari, Keltisch zout en peper, 6 plakken speltbladerdeeg, boter of kokosolie, 1 eidooier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in de pan. Snijd de sjalot in vieren. Doe de paddenstoelen, sjalot en knoflook in de pan met de blaadjes van 2 takjes verse tijm. Maak op smaak met zout en peper en 1 eetlepel tamari. Laat op zacht vuur 5-10 minuten aanfruiten. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Laat de paddenstoelen afkoelen. Doe ze over in een keukenmachine en maal helemaal fijn tot een soort van tapenade. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek uit elk plakje bladerdeeg 2 sterren met een uitsteker uit. Leg 1 ster op een vel bakpapier en schep er 1 theelepeltje paddenstoelentapenade op (afhankelijk van de grote van je sterren, anders gebruik je meer vulling). Dek af met een uitgestoken bladerdeegster en duw de randen dicht. Ga zo door tot je voldoende sterren hebt. Bestrijk de sterren met wat losgeklopte dooier en schuif in de oven. Bak de sterren in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

De overgebleven paddenstoelen tapenade is erg lekker op een stokbroodje of een toastje!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vandaag is echt de allerlaatste dag (maandag 22 februari) dat je mijn boek Smakelijck Zomer kunt...
lees verder
Het lijkt me leuk om zo af en toe tussen het bloggen door een tip te delen. Een tip wat je...
lees verder
In de vakantie is het leuk om op een regenachtige dag als vandaag koekjes te bakken met de...
lees verder
Je bent er dol op of je gruwelt ervan. Amandelspijs. In een roomboterstaaf of in een lekker...
lees verder
Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je...
lees verder
De vakantie is weer voorbij en we mogen weer aan het werk. Dat is even flink wennen na twee...
lees verder

4 opmerkingen
  • tonnie
    tonnie woensdag 13 dec 2017 om 16:18
    Wat is Tamari? en waar kan je dat kopen? Gr. Tonnie
    • Smakelijck donderdag 14 dec 2017 om 11:10
      Tamari is een Japanse sojasaus. Te vervangen door gewone sojasaus. Het is te koop bij de supermarkt of in de natuurwinkel.
  • Mirjam  Blokker
    Mirjam Blokker vrijdag 21 dec 2018 om 08:20
    Kun je deze ook van te voren maken en korter bakken en dan later nog even opwarmen? groetjes Mirjam
    • Smakelijck vrijdag 21 dec 2018 om 10:22
      Ja hoor, dat is geen probleem. Je kunt ze dan ook even invriezen. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190