P1030684
Woensdag 23 dec 2015

Gevulde sterren! #Kerst2015

Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla! 

Gevulde sterren

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en zuivelvrij​

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

150 gram gemengde paddenstoelen, 2 takjes verse tijm, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 1 eetlepel tamari, Keltisch zout en peper, 6 plakken speltbladerdeeg, boter of kokosolie, 1 eidooier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in de pan. Snijd de sjalot in vieren. Doe de paddenstoelen, sjalot en knoflook in de pan met de blaadjes van 2 takjes verse tijm. Maak op smaak met zout en peper en 1 eetlepel tamari. Laat op zacht vuur 5-10 minuten aanfruiten. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Laat de paddenstoelen afkoelen. Doe ze over in een keukenmachine en maal helemaal fijn tot een soort van tapenade. Laat het bladerdeeg ontdooien. Steek uit elk plakje bladerdeeg 2 sterren met een uitsteker uit. Leg 1 ster op een vel bakpapier en schep er 1 theelepeltje paddenstoelentapenade op (afhankelijk van de grote van je sterren, anders gebruik je meer vulling). Dek af met een uitgestoken bladerdeegster en duw de randen dicht. Ga zo door tot je voldoende sterren hebt. Bestrijk de sterren met wat losgeklopte dooier en schuif in de oven. Bak de sterren in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

De overgebleven paddenstoelen tapenade is erg lekker op een stokbroodje of een toastje!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Ja hoor, ik heb heerlijke brownies gebakken, zonder witmeel en geraffineerde...
lees verder
Dit recept stond al op m'n blog bij 'Patat'. Maar zo is hij makkelijker te vinden, en er is toch...
lees verder
Ik kreeg pas de vraag van een lezer of ik ook een recept had met bloemkool. En ja, die heb...
lees verder
      Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de...
lees verder
  Zaterdag is het Koningsdag! Heb je niet veel tijd maar wil je toch iets lekkers...
lees verder
Groente zijn goed voor je. Volgens de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum moeten we...
lees verder

2 opmerkingen
  • tonnie
    tonnie woensdag 13 dec 2017 om 16:18
    Wat is Tamari? en waar kan je dat kopen? Gr. Tonnie
    • Smakelijck donderdag 14 dec 2017 om 11:10
      Tamari is een Japanse sojasaus. Te vervangen door gewone sojasaus. Het is te koop bij de supermarkt of in de natuurwinkel.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190